Kabalas tekstu noslēpums

Jautājums: Jūs stāstījāt, ka Rabašs jums iemācīja principu, kad atver grāmatu jebkurā vietā un sāc lasīt pirmavotu. Kāpēc šo principu bieži pielieto?

Atbilde: Kad man ir dažas minūtes brīva laika, vai es vēlos atjaunot savas domas, es ņemu kādu pirmavotu, atveru nejauši uzšķīrušos lappusi un sāku lasīt no jeb kuras rindkopas. Un tad es sāku domāt par to, ko lasu.

Jautājums: Interesanti, ka tajos brīžos, kad rodas kādi traucējumi un cilvēki mēģina koncentrēties uz kādu fragmentu, pēkšņi viss sakārtojas un nostājas savās vietās. Vai patiešām tekstam ir šāda iedarbība? Kādā līmenī tas darbojas?

Atbilde: Garīgajā līmenī, visdziļākajā, kāds ir mūsos un kas neattiecas uz ķermeni. Tas nozīmē, ka tu pakāpeniski veido saikni ar savu īsteno ķermeni, kas nav saistīts ar mūsu miesu.

Tāpēc, ka teksts mūs saista ar garīgo, turklāt nevis paši burti, bet gan tas, ko tie tevī rada. Tam tevī ir jāskan. Tas darbojas iekšēji tevī.

Jautājums: Bet vai tam ir ierobežojumi? Lai tas nekļūtu par rutīnu – atvēru, palūdzos un eju tālāk.

Atbilde: Nē, šeit nav runa par parastu lūgšanu. Runa ir par iekļaušanos iekšējā stāvoklī, kuru attēlo teksts.

Visi kabalas teksti vēsta par kaut kādu radījumu saikni ar Radītāju. Tas nozīmē, ka es savienojos ar visiem, vai, iespējams, es pat nesavienojos, vai arī tas jau notiek zemapziņā un ir saistīts ar Radītāju.

Jautājums: Kāds ir pareizais veids, kā lasīt un iedziļināties šajā tekstā?

Atbilde: Turi sev blakus jebko, pat Psalmu (Tehilim) grāmatu. Atver jebkuru lapu, izlasi pāris teikumus un viss. Un pieslēdzies. Vai arī atver „Šamati” („Dzirdētais”) vai kabalistu izteicienus par jebko. Taču „Šamati” ir labākais.

No sarunas „Man iezvanījās telefons. Kabalistiskā teksta noslēpumi”.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: