Citāti no kongresa Ņūdžersijā, 1.nodarbība, 24.05.2019., 2. daļa

Ja vēlies kļūt līdzīgs Radītājam, tad nepieciešams pārstāt domāt pašam par sevi. Man nav svarīgi vai es eksistēju, vai neeksistēju, kaut ko vadu vai nē – neviena doma nedrīkst būt par sevi.

Kā Radītājam nav domu par sevi, bet tikai uz visiem simts procentiem par absolūtu atdevi, tā arī cilvēkam nav jādomā par sevi. Tāpēc, ka tieši tas noved pie vislielākās īpašību atšķirības.

Tāpēc visām mūsu darbībām ir jābūt virzītām uz atdevi tuvākajam. Lai līdzinātos Radītājam nepieciešams iemiesoties tuvākajā, lai dzīvotu viņa vēlmēm un tās piepildītu. Un tad mēs ļoti ātri sāksim just Radītāju, un mēs vienkārši kļūsim līdzīgi Viņam.

Tas ir ļoti svarīgs noteikums – lai tuvotos Radītājam nepieciešams izpildīt nosacījumu: nedomāt par sevi, bet dot, palīdzēt citiem, atbalstīt. Atdalies no sevis, iekļaujies desmitniekā un gūsi panākumus.

* * *

No mīlestības pret tuvāko nonāk pie mīlestības pret Radītāju – un nekādā citā veidā. Tas, kurš cer apejot visus izveidot individuālu saikni ar Radītāju – kļūdās. Tāpēc, ka katrs no mums ir sasistās tilpnes lauska, Ādama Rišona, kopīgās dvēseles daļa, kura sašķēlās 600 000 daļās. Nav iespējams, lai šī sašķeltā, absolūti egoistiskā atlūza tiektos pie Radītāja.

Mēs tiecamies uz jebko, tikai ne pie Radītāja, ne uz atdevi. Tāpēc mīlestība pret radījumiem ir pirmais nepieciešamais etaps, lai atklātu un izzinātu Radītāju, saliedētos ar Viņu. Šī iemesla pēc to dēvē par galveno Toras likumu.

Ja cilvēks studē Toru, tad nepieciešams pārbaudīt: vai viņš mācās, kā mīlēt radījumus, vai nē? Un nekavējoties kļūs saprotams, vai viņš patiešām studē Toru, vai tikai gūst dažādas gudrības. Tāpēc, ka Toru dēvē par cilvēka dvēseles, Ādama Rišona labošanu, kurā mēs savācam visas sašķeltās lauskas vienā kopīgā vēlmē.

Vispirms kopā pulcējas vēlmes, kuras tiecas pie Radītāja, kuras ir saņēmušas pamudinājumu sasniegt mērķi. Taču pēc tam mums ir jāparūpējas, lai šai saliedētībai ar Radītāju pievienotos visa pasaule, kā sacīts: „No mīlestības pret radījumiem līdz mīlestībai pret Radītāju”.

No kongresa Ņūdžersijā, 1.nodarbība, 24.05.2019.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed