Uz vienas dvēseles frekvences

Kongress Aravā. 2.nodarbība

Grūtības ir tajā, ka savienojot kopā trīs faktorus, kas noved pie saplūsmes ar Radītāju: cilvēku, grupu un Radītāju, jāsasniedz, lai katrs no tiem izzinātu visus. Pieņemsim, ka Radītājs mūs tāpat zina. Kaut arī tas nav droši zināms, un rezultātā noskaidrosies, ka Viņš mūs nepazīst, un vēlas, lai mēs uzliktu Viņam par pienākumu iepazīties ar mums.

Turklāt grupa – tas ir tādu daudzu faktoru kopums, ka vispār nav saprotams, kā var savienot visu kopā. Šis nosacījums liekas neizpildāms. Kā iespējams, lai visi, kas rosās katrs savā pusē, savā frekvencē un svārstās visos virzienos, varētu kādreiz sasniegt sinhronas kustības?

Arī pats cilvēks – rosās pa dzīvi, metas no viena stāvokļa citā, no stūra uz stūri, to vēloties vai nē. Lielākoties mēs paši nezinām, no kurienes pie mums atnāk mūsu vēlmes un domas, un kāpēc mēs rīkojamies tieši tā. Mēs neanalizējam, par ko domājam, ko vēlamies, un kurš vispār mūs pārvalda.

Turklāt problēma tajā, ka ja es ienāku kādā kontaktā ar grupu, tad tā vēl nav grupa, bet gan vienkārši fizisku ķermeņu kopums. Kā dzīvnieki saskrien barā, lai visiem būtu labāk, tā arī cilvēki veido dažādas savienības. Tas ir instinktīvs savienojums. Taču kā tad mums nonākt pie kabalistiskās grupas definējuma, par kuru uzrakstīts: „Mēs sapulcējāmies šeit, lai liktu pamatus grupas izveidošanai, visiem, kuri ieinteresēti iet Bāla Sulama ceļu un sekot viņa metodikai, lai paceltos līdz cilvēka līmenim, un nepaliktu dzīvnieciskajā līmenī”.

Tas ir, grupa – tā nav vienkārši cilvēku biedrība, bet pamati kau kā jauna veidošanai. Grupa – tas ir cilvēku saiets, kuri ir pārliecināti, vēlas, spējīgi un gatavi ieguldīt savas pūles tieši šajā mērķī.

Viņus sāk dēvēt par grupu no tā momenta, kad katrs, iešūpojoties savā pusē, mēģina savienoties, savietot visas šīs darbības, lai tās kļūtu par vienu kopēju kustību. Pacentīsimies sajust, ka mēs visi iešūpojamies kopā, un neviens neizkrīt no šīs kustības. Visi mēģina saprast, ko tas nozīmē: būt par cilvēku un nebūt par dzīvnieku – visi kopā.

Ja katrs izies no savām personīgajām kustībām, domām un vēlmēm un iekļausies kopā ar visiem vienā kustībā, tad vēlme atklāt cilvēku mūsos – izraisīs Radītāja darbību.

No Aravas kongresa 2.nodarbības, 18.11.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: