Kā iemantot mīlestību pret Radītāju

Kongress “Arava” Eiropā – Lietuva 2022. 2. nodarbība

Mums jāzina, biedru mīlestība mums dota, lai, pateicoties tai mēs mācītos neaizvainot Valdnieku. Citādāk sakot, ja cilvēkam nav tikai viena vēlme “sniegt Valdniekam baudu”, tad viņš noteikti aizvainos Valdnieku – citiem vārdiem sakot, atdos garīgo ārējo, egoistisko spēku rokās.

Un tāpēc nevajag noniecināt mīlestības pret biedriem darba svarīgumu. Tāpēc, ka pateicoties tai cilvēks iemācīsies, kādā viedā viņam iziet no patmīlas un nostāties uz mīlestības pret tuvāko ceļa. Kad viņš pabeigs darbu pie mīlestības pret biedriem, tikai tad spēs iemantot mīlestību pret Radītāju. (Rabašs, 13. raksts, “Iesim pie Faraona (2)” 1986. g.)

Replika: Šajā rakstā ir kaut kas kategorisks, ka nav nekāda pakāpeniskuma Radītāja atklāšanā. Rabašs stingri saka: “Kad viņš pabeigs darbu pie mīlestības pret biedriem, tikai tad spēs iemantot mīlestību pret Radītāju”.

Atbilde: Šādi notiek tāpēc, ka attiecībā pret Radītāju nav nekādu pus pabeigtu risinājumu, nav iespējams izdarīt kaut ko par pāris procentiem. Attiecībā pret Radītāju var darboties tikai ar pilnu, izlabotu kli (vēlmi). Tāpēc tā arī ir sacīts: “No mīlestības pret biedriem – līdz mīlestībai pret Radītāju”.

Jo vairāk tu mīli biedrus, vai sazinies ar viņiem, jo vairāk tuvojies Radītājam. Taču lieta tāda, ka to var nejust. Tāpēc, ka arī mums ir savstarpējas tuvošanās stadijas, taču pagaidām mēs vēl Radītāju neatklājam. Lai to izdarītu, nepieciešama pilna kli.

Tāpēc centīsimies, iesim tādu ceļu, iekams tas atklāsies.

No 2. nodarbības kongress “Arava” Eiropā – Lietuva 2022, 24.07.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: