Zvaigznes aizdedz laboratorijā

Amerikāņu zinātnieki panākuši izrāvienu kontrolējamā kodoltermiskās sintēzes procesa pētniecībā. Vairāk nekā 60 gadus zinātnieki strādāja pie šīs problēmas, cenšoties laboratorijā veikt kodoltermisko reakciju, kas dabiskā veidā notiek uz Saules un citām zvaigznēm.

Kodoltermiskā sintēze ir pilnīgi pretējs process kodolsabrukšanai, kas tiek izmantota atomsprādzienā. Ja šāda sintēze kļūs vadāma, tad tas atklās unikālas iespējas, lai radītu praktiski neizsmeļamus un ekoloģiski tīrus enerģijas avotus, kas nerada kaitīgu ogļskābās gāzes izplūdi vai radioaktīvus atkritumus.

Speciālisti apgalvo, ka viena glāze sašķidrinātā ūdeņraža, ko izmanto kā degvielu kodoltermiskajā sintēzē, spēj nodrošināt māju ar enerģiju vairākus gadu simtus. Tiek paredzēts, ka mazturīgās valstis varēs saņemt praktiski bezmaksas enerģiju jebkādā daudzumā.

Protam, ja vien šis atklājums nonāks līdz praktiskai izmantošanai, tad tā būs milzīga dāvana cilvēcei. Lai gan pagātnē mēs jau daudzreiz esam pārliecinājušies, ka šādi lieli atklājumi cilvēkam neiet par labu. Pastāv milzīgs daudzums cilvēku, kuri pelna no tā, ka tiek sadedzināta nafta un gāze, un tāpēc viņi šādā atklājumā nav ieinteresēti.

Viņi nevēlēsies nodot cilvēcei šādu lielu dāvanu – neierobežotas enerģijas avota veidolā. Tāpēc es nedomāju, ka šāda revolūcija enerģētikā var notikt, pirms cilvēce sevi izlabos par labu visai pasaulei.

Nav šaubu, ka visi piegādātāji, kuri nodrošina parastu dabīgo kurināmo, pateicoties, kā sadedzināšanai tiek ražota enerģija šodien, traucēs šim procesam ar visiem līdzekļiem.

Par to iespējams runāt tikai pēc cilvēces izlabošanas. Taču tad mums vairs nebūs nepieciešama kodoltermiskā sintēze, tāpēc ka mēs saistīsimies ar augstākās enerģijas avotu, kas darbojas absolūti citādā veidā. Un tad mums nebūs nekādu problēmu ar enerģiju – mēs to smelsim vienkārši no nekā.

Nav iespējami panākumi šāda megaenerģijas avota praktiskā izmantošanā, kā vadāma kodoltermiskā sintēze, iekams cilvēce nesasniegs panākumus pareizā savstarpējā vienotībā.

No sarunas ar žurnālistiem, 13.12.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: