Realitātes otrais stāvs

Kongress Turcijā. 1. nodarbība

Kā radījumi mēs eksistējam divās pasaulēs vienlaikus. Tā dēvētā zemākā pasaule ir pasaule, ko mēs jūtam tagad, saskaņā ar mūsu sākotnējo dabu, ar kuru esam piedzimuši un kurā mēs attīstāmies. Taču kabalisti stāsta, ka pastāv augstākā pasaule, līdz kurai mums ir jāpaceļas.

Atšķirību starp šīm divām pasaulēm rada atšķirība starp diviem dabas spēkiem: spēku, kas mūs attālina vienu no otra un spēku, kas mūs tuvina. Tas ir kā pluss un mīnuss, kuri pastāv tikai cilvēciskajā līmenī. Jo vairāk mēs tuvojamies viens otram, atceļot egoismu, kas mūs šķir, jo vairāk mēs līdzināmies augstākajam spēkam, Radītāja spēkam, spēkam, kas piesaista un savieno, un tādējādi mēs varam pāriet no šīs pasaules sajušanas uz augstākās pasaules sajušanu.

Pagaidām mēs vēl joprojām esam atkarīgi no vēlmes gūt baudu, kas liek katram rīkoties tikai sava personīgā labuma dēļ. Savukārt mums ir jāpanāk vienotība, atceļot savu egoismu un apvienojoties virs tā – kā vienam cilvēkam ar vienu sirdi. Tas ir līmenis, kurā eksistē Radītājs – viens spēks, kas pārvalda visu Visumu.

Dabā eksistē tikai šie divi līmeņi: egoisma līmenis un altruisma līmenis, naida līmenis un mīlestības līmenis. Mēs atrodamies savas egoistiskās attīstības beigu posmā un pamazām sākam apgūt, ka acīmredzot pastāv vēl cits eksistences līmenis kā vienota cilvēka līmenis.

Labprātīgi vai piespiedu kārtā, bet mums būs jāiepazīstas ar realitātes otro stāvu un tajā jāuzkāpj. Un tam ir divas iespējas: labais vai sliktais ceļš.

Sliktais ceļš ir ciešanu ceļš – saņemot sitienus, kurus mēs izjutām kaut kad pagātnē un kurus mēs vēl saņemsim nākotnē. Labais ceļš ir gaismas, spēka ceļš, kas mūs savieno, satuvina un māca, kā būt augstākajā eksistences līmenī.

Par šo ceļu mums stāsta kabalas zinātne: par to, kā pacelties no mūsu līmeņa, no atšķirtības un pretošanās līmeņa, uz vienotības līmeni. Kabala par to vēsta jau tūkstošiem gadu. Un mums nāksies apgūt šo metodiku un realizēt mūsu savstarpējās attiecībā – starp visiem šīs pasaules iemītniekiem.

Par to ir rakstīts visās kabalas grāmatās. Šie divi spēki pastāv dabā, un viss ir atkarīgs no tā, kā mēs tos izmantojam.

No kongresa Turcijā, 1. nodarbība, 10.12.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: