Atdeves gars starp mums

Starptautiskais kongress „Pacēlums virs sevis”, 1. nodarbība

Mēs kopā nodarbojamies ar uzbrukumu Radītāja apslēptībai, pamatojoties uz pieņēmumu, uz to, ko mums stāsta kabalisti, kuri jau ir atklājuši, ka pastāv tikai viens vienīgs spēks un tā apslēptība, kura mums ar savām piepūlēm ir jāatceļ.

Tāpēc kabalas zinātne stāsta par to, kā mums šis augstākais spēks jāatklāj, kas mums tādēļ jādara, un kā jāsaprot mūsu Radītāja atklāšanas posmi. Tas notiek pacēlumā virs mums, virs mūsu īpašībām, kas mūs atdala, uz Radītāja īpašību, kurš ir visiem vienots – viens kopīgs lauks.

Tāpēc mēs šeit pulcējamies, lai izveidotu šo kopīgo lauku, šo saikņu tīklu starp mums, kas eksistē slēpti no mums, pateicoties mums uztērptam egoismam, taču mums tas ir ne tikai jāanulē, bet gan jāpaceļas virs tā, jāizmanto tā īpašība apvērstā veidā. Un tad mēs sāksim just tam pretēju – īsteno šī lauka īpašību, šo telpu, kurā atrodamies.

Tāpēc, kad es jautāju Rabašam: „Par ko runāt biedru sapulcē?” – viņš iesāka ar frāzi. „Mēs esam šeit pulcējušies, lai nodibinātu grupu, kurā katrs no mums sekos Radītāja atdeves garam.”

Taču Radītāja principā nav. Sekot atdeves garam starp mums. Kad mēs nonākam pie atdeves īpašības, tad sākam just, ka tā ir vienīgā īpašība, kas aizpilda visu pasauli. Un tas, ka mēs esam radīti Viņam pretēji, – tas tādēļ, lai mēs būtu radījumi, tas ir, it kā eksistējoši ārpus šī radījuma un mācētu to sajust no ārienes un izpētītu.

Atbilstoši atdeves, mīlestības līdzības mēram, ko mēs atklājam ar saviem centieniem, mēs varam būt veidoti no divām pretējām īpašībām – no attālināšanās un tuvošanās īpašības, no naida un mīlestības īpašības.

Šīs divas abpusējās īpašības ļaus mums būt neatkarīgiem no Radītāja, nedodot mums iespēju izšķīst un pazust Viņā. Gluži pretēji – mēs vienlaikus varēsim būt gan līdzīgi Viņam, gan savienoti, burtiski saliedēti ar Viņu, un vienlaikus eksistēt patstāvīgi, atsevišķi, kā radījums.

Tas būtībā ir cilvēka visaugstākais attīstības punkts, kad cilvēks tiek nodēvēts par „Ādamu”, no vārda „edome” – līdzīgs Radītājam.

No starptautiskā kongresa „Pacēlums virs sevis” 1. nodarbības, 06.01.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: