Ilgais ceļš uz tikšanos ar kabalu

Jautājums: Zināms, kad septiņdesmit tulki tulkoja Toru uz grieķu valodu, tur tika daudz kas sajaukts. Vai tad to neizdarīja speciāli?

Atbilde: Jā, tas tika izdarīts speciāli, lai cilvēce patiešām tajā maldītos, iekams pacels rokas un teiks: „Viss, mēs vairs neko nesaprotam, neko nezinām, neko neprotam. Un mums nav nekādas nākotnes, mēs esam vīlušies savos personīgajos spēkos, un piekrītams klausīties”.

Šādi turpinājās tūkstošiem gadu. Toras dāvāšana notika trīsarpus tūkstošus gadu. Šodien mēs vēl tikai tuvojamies stāvoklim, kad cilvēcē sāk parādīties vilšanās.

Cilvēce pamazām sāk apzināties, ka atrodas strupceļā, neko nespēj izdarīt, nespēj sevi pacelt. Šāds stāvoklis ir vislabākais, tāpēc ka tagad mēs beidzot sākam dzirdēt to avotu, kurš tagad pasaulē atklājas – sākam ieklausīties kabalā. Kabala tika speciāli slēpta. Un tagad, kad tā atklājas, mēs esam gatavi klausīties, ko tā vēsta.

Šeit tad arī sākas kontakts starp cilvēku un garīgās augšupejas metodiku. Taču visi iepriekšējie etapi, visas tūkstošgades, kuras mēs izgājām no paaudzes paaudzē, mums vienkārši bija nepieciešamas.

Mums šādi bija nepieciešams attīstīties, lai izietu visus šos stāvokļus vēlmē kaut ko sasniegt pašiem: pārtaisīt pasauli, pārtaisīt sevi, veikt visa veida sabiedriskās, tehniskās, tehnoloģiskās revolūcijas un kļūt gataviem pieņemt to, par ko vēsta kabala.

No raidījuma „Grāmatas Zoar spēks” Nr.12

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: