Ģimene un laulība, 5. daļa

Ģimene – masu garīgās izaugsmes pamats

Replika: Kabala stāsta par apkārtējās sabiedrības svarīgumu, kura atbalstītu viedokli, ka tikai Radītāja atklāšana var būt motivācija ģimenes dibināšanai.

Atbilde: Taču šai apkārtējai sabiedrībai nav jābūt kā ciemā, laukos vai mazā pilsētā, kur mazizglītotās masas sabiedriskais viedoklis izdara spiedienu uz jaunajiem un piespiež viņus izveidot ģimeni un šādi eksistēt.

Replika: Tas ir audzināšanas process. Cilvēkam no skolas gadiem nepieciešams skaidrot atšķirību starp vīrišķo un sievišķo sākotni, radīšanas mērķi, kas ir Radītājs. Tas arī nav tik vienkārši.

Atbilde: Patiešām, to visu vajadzēs skaidrot. Tieši pateicoties tādai audzināšanai mēs no jauna atgriezīsimies pie ģimenes, taču jau citā veidolā.

Mēs redzam, ka izejam no stāvokļa, kad nepieciešama ģimene. Ja kādreiz cilvēki 16 – 18 gadu vecumā par to domāja un to izveidoja, tad šodien tā nav.

Jautājums: Proti, ģimene ir modelis, kur es pozitīvi izturos pret sievu un bērniem, jo tas manī ielikts no dabas?

Atbilde: Ne tikai. Tas būs tāds modelis, kurā tu garīgi attīsties. Turklāt būs vīriešu un sieviešu grupas, kurās vīrieši un sievietes attīstās atsevišķi. Tur viņi saņem pacēlumu, iedvesmu, garīgu lādiņu, taču tos savstarpēji realizēs ģimenē.

Jautājums: Principā paliks šīs divas šūniņas, divu veidu apkārtējā sabiedrība?

Atbilde: Jā. Vīriešu un sieviešu grupas; vīrietis un sieviete ģimenē, un viņu bērni – tāda praktiski būs sabiedrības iekārta.

Turpinājums sekos…

No TV programmas „Kabalas pamati”, 01.01.2019

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: