Pasaule – realitāte vai ilūzija? 7. daļa

Jautājums: Esmu dzirdējis, ka cilvēks uztver realitāti un pasauli kā īstu izkropļojumu. Vai tā ir patiesība?

Atbilde: Jā, protams. Mēs visu uztveram tikai ar saviem maņu orgāniem, taču par cik tie ir izkropļoti, neizlaboti, sašķelti, tad dabiski, ka arī pasaule tāda izskatās.

Lieta tā, ka pasaule ap mums ir pilnīga, taču mēs to neuztveram kā pilnīgu tāpēc, ka to sajūtam savos sašķeltajos, neizlabotajos maņu orgānos. Tāpēc mēs neko nespējam sacīt par pašu pasauli, bet tikai par to, kādā veidā mēs to uztveram.

Mūsu metodika sastāv no tā, lai mēs izlabotu savu uztveri. Un gluži tāpat es arī ieraudzīšu pasauli absolūti atbilstoši tam, kādā mērā es sākšu sevi labot. Neko citu nevajag. Man nevajag labot pasauli. Gluži pretēji – kabalā tas tiek uzskatīts par nepareizu gājienu. Paraugieties, cik visā cilvēces vēsturē eksistēja un eksistē pasaules labotāji.

Taču, ja mēs vērsīsimies pie pasaules, kā to iesaka kabalas zinātne, tad labojot sevi, mēs redzēsim – izrādās, ka pasaule apkārt mums ir ideāla, pilnīga, bezgalīga, mūžīga. Tajā neko nevajag darīt, tikai labot sevi.

Tāpēc visa zinātne sastāv no tā, ka sniedz cilvēkam padomus, kādā veidā sevi labot, kādā veidā padarīt sevi pareizu, integrālu. Citādāk mēs grimsim vēl lielākās problēmās un vēl nepareizākā pasaules uztverē.

Turpinājums sekos…

No nodarbības krievu valodā, 15.09.2019.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed