Gaisma Devēja diženums

Pēc sašķeltības un pēc gaismas zaudēšanas garīgā tilpne (kli) neatgriežas iepriekšējā stāvoklī. Tāpēc, ka tā sajuta Radītāju, Viņa diženumu, atdeves diženumu Radītājam, kas sniedza piederību augstākajam, saikni ar Viņu.

Tas viss tagad mūsos pārvēršas jaunā vēlmē baudīt. Visu, kas tika saņemts dēļ atdeves, mēs tagad vēlamies saņemt egoistiski, dēļ sevis.

Gaisma, kura tika saņemta dēļ atdeves, aizgāja, taču par to palika atmiņas (rešimo). Rešimo ir tā pati gaisma, kura apgaismo kli, taču jau no tālienes. Patiesībā nekādu attālumu nav, ir tikai gaisma un kli.

Tāpēc šī darbība tikai šādi tiek dēvēta: „no tālienes”, taču patiesībā gaisma nekur neaizgāja. Tā spīd, tikai neiemiesojoties vēlmē, tomēr to pamudina, kairina tā, lai vēlme nespētu gaismu notvert un sākt gūt baudu.

Piepildot vēlmi, gaisma to palielina. Taču pēc tam gaisma no vēlmes, kura nemācēja noturēties nodomā dēļ atdeves, aiziet, tāpēc ka zūd gaismas un vēlmes īpašību atbilstība. Kli paliek tikai niecīga gaismas daļa, kas izgaismo uz leju, tāpēc, lai ļautu mums sajust, ka iespējams saņemt baudu. Tas tiek uztverts kā dots no augšienes un tāpēc tiek dēvēts par rešimo (ierakstu).

Gaisma pamudina, kairina kli. Šī gaisma ir „620” reizes lielāka par sākotnējo gaismu, kas piepilda kli, tāpēc ka šī gaisma ir Devēja diženums, Radītāja diženums, Viņa līmeņa augstums. Pēc tam, kad šī gaisma pazūd, kli aug, pateicoties saņemšanai dēļ atdeves. Nodoms dēļ atdeves palielina kli, veidojot to līdzīgu Devējam, paceļ Radītāja augstumā.

Un pēc gaismas aiziešanas paliek milzīga sašķelta kli. Tāpēc, ka vēlme gribēja visu baudu, kura iekļāvās atdevē, saņemt egoistiski. Ja tu sēdēji iepretī Saimniekam un pamazām baudīji no ēdieniem, kuri izlikti uz galda, tad tagad tu vēlies visu aprīt bez atlikuma un tikai dēļ individuālas baudas.

Proti, sākumā tava vēlme izauga Hasadim augstumā, kurai tu vēlējies sniegt baudu, taču pēc tam tas viss izvērsās egoismā. Kli neizmērojami izauga, taču gaisma apspīd vēlmi un to kairina.

No rīta nodarbības, 02.09.2018.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed