Eksperimentu objektivitāte kabalā un citās zinātnēs

Jautājums: Garīgā ceļa sākuma un beigu posms ir jau iepriekš noteikts. Kā sasniegt garīgā ceļa beigu punktu?

Atbilde: Lieta tāda, ka tad, kad mēs izzinām kabalas zinātni, tad izzinām to ar saviem personīgajiem instrumentiem. Un kaut arī mēs atkārtojam iepriekšējo kabalas zinātnieku rezultātus, kuri šos eksperimentus jau ir veikuši, mēs tos atklājam katrs savā veidā.

Rezultātā šie eksperimenti ir gan identiski, gan neidentiski, tāpēc ka šeit rodas saikne starp precīzi noteiktu eksperimentu un iekšēju psiholoģisko uztveri, taču tas ir individuāli.

Tādējādi kabalista izpratne vienlaicīgi ir gan objektīva, gan subjektīva.

Jautājums: Kāda ir kabalas zinātnes objektivitātes izpratnes atšķirība no citām zinātnēm?

Atbilde: Parastajā zinātnē cilvēks eksperimentu uztver ārpus sevis, proti, uz kaut kāda materiāla, piemēram, uz ekrāna, kur viņš var vērot notiekošo.

Un tas, ko redz pētnieks, novēro arī pārējie, jo to visu var izmērīt un vienādot. Ja tādēļ ir nepieciešama īpaša sagatavotība, tad cilvēku iespējams apmācīt un viņš spēs novērot tieši to pašu ainu.

Un nav svarīgi, ja jūsu uztvere, pieņemsim, attiecībā pret kaut kādu starojumu, nedaudz atšķiras no cita cilvēka uztveres, jūs to neņemat vērā.

Taču kabalā uztvere un izzināšana notiek cilvēkā iekšēji. Un par cik ikviens no mums ir radīts ar dažādu īpašību kopumu, tad atklājamā lauka uztveri mēs atklājam attiecībā pret sevi.

No vienas puses šī lauka gradācijas un īpašības visiem ir vienādas, no otras puses, katrs iekšēji sevī to uztver atšķirīgi. Turklāt šeit pastāv papildu iespēja, šo uztveršanu apvienošanā, lai nonāktu pie lielākas ārējās, augstākas uztveres izzināšanas.

No TV raidījuma „Kabala un zinātne”, 07.10.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed