Kur atrodas augstākā pasaule?

Jautājums: Mūsu dzīve ir primitīva: pa dienu darbā, tad atgriezies mājās, pavakariņo un liecies gulēt, lai no rīta pamostos un atkal dotos uz darbu. Taču jūs stāstāt par kaut kādu „augstāko pasauli”!

Es vēlētos to redzēt, taču, kad es skatos uz augšu, tad redzu tikai griestus. Vai manā dzīvē ir iespējams kaut ko mainīt? Kur ir šī augstākā pasaule?

Atbilde: Runājot par augstāko pasauli, kas atrodas virs mūsu pasaules, kabalā tas nenozīmē mums ierasto augstumu, it kā tie būtu griesti vai zvaigznes debesīs.

Runa ir par iekšēji augstām cilvēka īpašībām. Dažreiz mēs sakām: „Kāds augsts cilvēks, viņš ir augstāks par visiem!”, taču mēs nerunājam par viņa augumu. Napoleons augumā bija pusotra metra, neskatoties uz to, viņš bija izcila personība. Tādēļ vispirms ir nepieciešams noskaidrot, ko nozīmē „zems” un „augsts”.

„Augstāk” kabalā nozīmē „augstāk” attiecībā uz īpašībām. Augstākās īpašības ir atdeve, mīlestība, apvienošanās. Ja mēs nosaucam cilvēku par zemu un zemisku, tad ar to mēs domājam viņa nepievilcīgās īpašības nevis augumu.

Tāpēc garīgo pasauli mēs dēvējam par augstāko pasauli, jo tur valda mīlestība un vienotība. Un tai pietuvoties var tikai tad, ja mēs apvienojamies.

Kāpēc mēs nejūtam Radītāju? Tāpēc, ka mums nav savstarpējas vienotības. Ja mēs vēlamies sajust visaptverošo spēku, kas sevī iekļauj visu Universu, tad arī mums ir jāapvienojas un jākļūst kā vienam veselumam.

Kabala stāsta, ja desmit cilvēki apvienosies gluži kā viens cilvēks, viņi sajutīs augstāko spēku, augstāko pasauli. Tieši šādu savienošanos mēs cenšamies realizēt kabalistiskajās grupās.

Tāda ir metodikas būtība, par to tiek rakstīts autentiskajās kabalas grāmatās: ARI, Bāla Sulama, Grāmatā Zoar.

No radio raidījuma 103FM, 06.09.2015.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: