Atgriežoties Radītāja apskāvienos

No Bāla Sulama vēstules skolniekiem (Nr. 25): Zoar Grāmata klāsta, ka cilvēkam, kurš izpelnījies atgriešanos, svētā Šhina atklājas kā mīloša māte, kas ilgu laiku nav redzējusi dēlu.

Viņi veikuši vairums brīnišķīgu darbu, lai varētu viens otru sastapt un šī iemesla dēļ tika pakļauti lielām briesmām. Taču galu galā viņi saņēma ilgi gaidīto brīvību, kuru gaidīja ar lielu nepacietību un viņi izpelnījās redzēt viens otru.

Tad māte metas pie dēla, skūpsta un mierina viņu un starp viņiem norisinās dvēseliska saruna visu dienu un visu nakti. Viņa stāsta par skumjām, par briesmām, kas gadījās viņas ceļā un par to, ka no paša sākuma pastāvīgi bijusi ar viņu. Šhina neatstāja viņu ne mirkli, visur izjūtot ciešanas kopā ar viņu, taču viņš to nespēja redzēt.

Spriežot no tā, ko mums klāsta kabalisti, Radītājs, Šhina, no savas puses, izpilda ļoti lielu darbu attiecībā pret mums, dvēselēm, palīdzot mums atmosties un pakāpeniski Viņam pietuvināties mērojot garīgo kāpņu pakāpes. Lai mēs rezultātā iekļautos Šhinā un savienotos kopā.

Patiesībā, realitātē nekādas pārmaiņas nenorisinās. Visas pārmaiņas – tikai mūsu sapratnē, uztverē, līdz atklāsim pastāvīgo labo augstāko vadību, kas neatstāj mūs ne mirkli un nekad nemainās. Rezultātā cilvēks izzina, ka visa realitāte atrodas absolūtā mierā. Turklāt viss dzimst viņa sajūtās, tā ir vēlmju atklāšana, kas prasa labošanos.

Visas pārmaiņas ir tikai sabojāto vēlmju izpausme, vienas aiz otras. Radījuma sajūta šajās neizlabotajās vēlmēs arī zīmē mums neizlabotas pasaules ainu un sliktu, īslaicīgu, nepilnīgu vadību.

Ja radījums virzās uz priekšu pareizi, tad saprot, ka nepieciešams izveidot sev ārējo atbalstu: grupu, skolotāju, kā sacīts: „Sagādā sev skolotāju un nopērc biedru, un attaisno ikvienu cilvēku”.

Šī sabiedrība pastāvīgi uz viņu iedarbosies un modinās. Tā neļaus cilvēkam aizmirst, ka viss notiekošais katrā brīdī ir atklāsme un jauna informācijas gēna (rešimo) realizācija, caur kuru cilvēks redz pasauli. Turklāt viņam šis rešimo ir jāizlabo.

Pateicoties biedru apvienībai, viņš par to neaizmirsīs un pastāvīgi saņems no viņiem spēkus un atbalstu. Tāpēc „ikviens, kurš pastāvīgi izvēlas labāku sabiedrību” saskaņā ar rešimot, kuri spēs atklāties viņā ar mērķi laboties, ne mirkli neaizmirsīs savas dzīves mērķi. Viņam nepieciešams atklāt pareizo attieksmi un tad viņš spēs virzīties uz priekšu, lai sasniegtu labošanos, līdz brīdim, kad nonāks Radītāja apskāvienos.

Cilvēka satikšanās vietu ar Radītāju dēvē par Šhinu. Radījums gatavo savas vēlmes, tilpnes, atbilstoši kurām atklājas Radītājs kā Šohens Šhinā. Tādā veidā mēs sasniedzam saplūsmi, kas ir visa radījuma mērķis.

No sagatavošanās nodarbībai, 02.01.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: