Pasaules iekšējā sirds

Tiem, kuros ir punkts sirdī, kas saņemts vēl senajā Babilonijā un kas nonācis līdz mūsdienām, vai arī mostas tikai pašlaik – vienīgi viņiem ir brīvā izvēle. Viņos ir divi spēki: saņemšana un atdeve. Turpretī visos pārējos darbojas tikai viens spēks – saņemšana, vēlme baudīt, kas pilnībā viņus vada. Atdeves dzirkstele pagaidām vēl viņos guļ un neizpaužas.

Tāpēc viņos nav šo divu spēku klātbūtnes, starp kuriem varētu izvēlēties un nosliekt sevi un visu pasauli uz vienu vai otru pusi. Ja cilvēkos atmostas atdeves dzirksteles, viņi spēj mainīt savu likteni un visas pasaules likteni. Tāpēc tādi cilvēki tiek dēvēti par Israel, kas nozīmē  „taisni pie Radītāja” (Isra-el), jo pateicoties saņemtajai no Radītāja īpašībai spēj izdarīt izvēli un vērst sevi un pasauli uz labošanos.

Viņi ļoti atšķiras pat ar savu pasaulīgo raksturu, pateicoties tai dzirkstelei, kas viņos darbojas. Tikai viņiem, tiem, kuriem ir atdeves īpašības dzirkstele, tiek dota izvēles brīvība. Un tāpēc viņi ir pasaules iekšējā daļa, jo atrodas vistuvāk gaismai, kas aptver visu esošo. Caur viņiem gaisma var nonākt visā sistēmā, visās pārējās vēlmēs, pie visiem cilvēkiem, kurus mēs redzam šajā pasaulē.

Viņiem ir jāveic labošanās, un viņi ir atbildīgi par pasaules stāvokli, par ceļu, kuru mēro pasaule uz vispārējo labošanos. Tāpēc mums ir nepieciešams sapulcēt kopā visus cilvēkus, kuros atmodies punkts sirdī un jācenšas izveidot no viņiem spēcīgu, saliedētu organizāciju. Šī savienība arī tiks dēvēta par iekšējo centru, pasaules sirdi.

Sapulcējoties kopā un atceļot savu egoismu, pateicoties tam, mēs pietuvināmies Radītājam, gaismai, atdeves spēkam. Taču no otras puses, izejot caur mums, gaismas ietekme izplatīsies visā pasaulē. Tas arī ir mūsu darbs. Un visas šīs pūles paredzētas, lai sagādātu labpatiku Augstākajam spēkam. Šādā ceļā mēs atklājam Augstāko spēku un tam pielīdzināmies, tas ir, sasniedzam radījuma mērķi.

Galvenais – savstarpēji savienoties, lai palielinātu atdeves spēku un paaugstinātu tā svarīgumu, pietuvinātos pēc iespējas tuvāk gaismai, tās īpašībām un tādā veidā mēs virzamies uz priekšu.

No sagatavošanās nodarbībai, 29.11.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: