Vēlmju integrāls

Kabalas zinātnē, atšķirībā no citām zinātnēm, cilvēkam nav pietiekami vienkārši mācīties, saprast studējamo materiālu un pat just to parastā, vispārpieņemtā veidā. Kabala atšķiras ar to, ka tajā cilvēks izjūt iekšējas pārmaiņas, būtībā, viņš maina savas vēlmes, saprāta un jūtu pamatus. Viņam atklājas jauna vēlme, kas sastāv no 613 daļām un līdztekošiem, tām atbilstošiem 613 nodomiem, kas nodrošina vēlamā realizāciju. Kopumā šīs vēlmes un nodomi sastāda cilvēka dvēseli. Lūk, to mums atklāj mācības.

Iepriekš cilvēkam bija tikai punkts, pats mazākais rešimo, kas ielikts iepriekšējos attīstības etapos, kurus mēs turpmāk izzinām. Un viss mūsu darbs, viss, ar ko varam līdzēt personīgajā attīstībā, – maksimāli piesaistīt un palielināt gaismas spēku, kurš iedarbojas uz mūsos slēpto punktu, un lai šis spēks attīstītu to pēc iespējas ātrāk.

Tas nenozīmē, ka varam vienkārši atvērt krānu, lai gaisma sāktu „līt” stiprāk. Lai paātrinātu savu attīstību, ir jābūt gatavam mainīties.

Man nav pie rokas ritentiņa, kurš regulētu gaismu, kas nāk no Radītāja uz „lampu’. Šo ritentiņu es varu pagriezt tikai no sava punkta sirdī. Ķermenis un saprāts šeit nelīdzēs (X). Mēģiniet saskatīt, vai jūsu punkts sirdī ir pieslēgts pārslēdzējam. Jums pašiem pār to nav varas, vienīgā iespēja – iekļauties grupā, jo šajā sistēmā plūst kopējā, abstrahētā Bezgalības gaisma. Un tādēļ, lai varētu to regulēt, nepieciešama summa (∑), pielikto pūļu integrāls (∫), kurš nonāk no bezgalības. Tikai iekļaujoties visos biedros vēl un vēl, es varu pagriezt ritentiņu, palielinot gaismu saskaņā ar īpašību līdzības likumu.

Kas tas ir par likumu? Es neesmu līdzīgs pēc īpašībām pārslēdzējam, absolūtam Radītāja spēkam. Taču atrodoties savā pakāpē, es varu kaut kādā mērā to iedarbināt. Starpība starp mums (Δ) paliek, un tomēr pastāv kāda līdzība, atbilsme.

Jautājums: Vai šis pārslēdzējs katram ir savs, vai visiem kopējs?

Atbilde: Kopējs. Darbojas tikai kopīgā lūgšana, kopējā vēlme.

Jautājums: Kā izveidot punkta un pārslēdzēja pastāvīgu savienojumu?

Atbilde: Tas nav iespējams, jo pastāvība nozīmē nekustību, – tādā gadījumā tu neattīsties. Tevi pastāvīgi novedīs no ceļa ar sliktām vēlmēm. „TES priekšvārdā” (17. p.) Bāls Sulams min vārdus no Talmuda: „Ja šis bezgodis tev nodarīs kaitējumu, velc viņu mācīties” – turp, kur mēs visi kopā tiecamies sasniegt Radītāju, tas ir, uz grupu, pie kopējā spēka, kurš slēpjas biedru vidū.

No nodarbības pēc „Priekšvārda Desmit Sfirotu Mācībai”, 07.02.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: