Apzināta piedalīšanās – nepieciešama

Jautājums no angļu bloga: Kāds nolūks stāv aiz pēdējiem ziņojumiem blogā par atšķirību starp izraēliešiem un „amerikāņu ebrejiem”, ņemot vērā, ka viņi ir nacionālās un pasaules vienotības kustības organizācijas izšķirošais spēks?

Mums nav jāignorē vēsture. Mums jāiegūst mācība no tās, nevis jānosoda amerikāņu ebreji. Iespējams, jāprecizē viņu loma kreiso amerikāņu ebreju pastāvošo institūtu formu veidošanā, un jāattīsta potenciāli, kuri var būt izlaboti, un var ienest savu artavu vienotībā, integrācijā un savstarpējā sapratnē. Pēc manām domām, amerikāņu ebreju izolācijas tendence kļūs par ilgtermiņa oportūnistu valdības sākumu.

Atbilde: Piekrītu, ka vienalga ir jāpiesaista visi, taču ir arī jāpaskaidro viņiem, kas pēdējā laikā viņus aizrauj – nodevība vai vienaldzība pret Izraēlas valsti, – turklāt tas attālina visu cilvēci no labošanās, un tāpēc izraisīs drausmīgas ekoloģiskās un finansiālās krīzes un cilvēku ciešanas, – lai jebkurā gadījumā virzītu mūs uz labošanos. Apzināta amerikāņu ebreju piedalīšanās tajā ir nepieciešama!

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed