Ēģipte – mūsu vidū

Jautājums: Ko var paņemt mūsu ikdienišķajam iekšējam darbam no visa iziešanas procesa no Ēģiptes?

Atbilde: Mums jātiecas tikai pie viena stāvokļa – pie savienošanās grupā. Grupa – tā ir mini cilvēce. Mēs nevaram uzreiz rīkoties Visuma mērogā, visā cilvēces masā, taču grupā mēs varam apstrādāt visus saiknes principus starp cilvēkiem.

Tur mēs atklāsim visus stāvokļus – „lejup nākšanu uz Ēģipti”, „iegremdēšanos Ēģiptē”, „bēgšanu no Ēģiptes”. Sajutīsim naidu pret Faraonu-egoismu, triecienus no tā, mūsu dabas noskaidrošanu.

Viss tas tiek noskaidrots vienuviet – manā saiknē ar biedriem. „Tuvākais” attiecībā pret mani – tie ir biedri, jo es nevaru iemīlēt visu pasauli. Grupa attiecībā pret mani pārstāv visu cilvēci, tajā es varu apstrādāt visas savas iekšējas īpašības.

Katru reizi, kad es cenšos savienoties ar biedriem un atklāt sevī šķelšanos, naidu un atstumtību no citiem, es veicu jaunas iekšējās noskaidrošanas. Iespējams šīs noskaidrošanas – tas vēl ir darbs „Ēģiptē” vai pat „līdz tai”. Tas nav svarīgi.

Tiktāl mēs nevaram skaidri izšķirt šos posmus. Vispār līdz iziešanai no Ēģiptes mums nav skaidru atšķirību. Tikai pēc tam mēs sākam saprast, ko tieši esam izgājuši. Jo viss šis darbs notiek tumsā, egoistiskās vēlmes varā, kad es kaut kādā veidā cenšos tajā atrasties, būt ar to kopā vai pret to. Tāpēc šī noskaidrošana – nesaprotama.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: