Kas mūs sagaida 2021. gadā?

Replika: Neatvairāmi tuvojas 2021. gads – to dēvē par ārkārtīgi nenoteiktu gadu.

Un šeit ir liels daudzums dažādu minējumu, kāds tas būs. Cīņa par vakcīnu, un cik cilvēku piekritīs to pieņemt. Plaisa starp nabagajiem un bagātajiem palielināsies. Jaunas pasaules kārtības noteikšana.

Pieaugs saspringums starp ASV un Ķīnu, kompānijas tiks ievilktas tirgus karos, paātrināta ciparu revolūcija, pasaule kļūs mazāk viegla pacēlumam. Tūrisms, lidojumi – nebūs vai samazināsies.

Un vēl ir Bila Geita pareģojums, ka būs labāk: mēs būsim labāk sagatavoti pandēmijai, pasaule kļūs labāka, mēs ārstēsim slimības, diabētu utt. „Es esmu optimistisks”, saka Bils Geits.

Kādas ir jūsu prognozes 2021. gadam?

Atbilde: Ja cilvēce būs tāda, kā to vēlas Bils Geits, tad neko īpaši labu es tajā neredzu. To saka tehniķis, kurš absolūti nesaprot cilvēces attīstības virzienu. Kas no tā, ka mēs apgādāsimies ar vēl nedaudz vairāk kaut kādām tehniskām lietām?

Jautājums: Kādu jūs redzat šo 21. gadu? Kāds tas būs pēc jūsu domām?

Atbilde: Es domāju, ka tas būs pirmais kaut kāda atskurbuma gads no visādām miglām, kurās mēs esam ietinušies, un mēs beidzot sāksim saprast, ka vakcīna mums nepalīdzēs un visādas viltības – sēdēt izolācijā vai vēl kas. Ka, iespējams mums palīdzēs tikai sevis pārveidošana, ka patiesībā šis vīruss ir gudrāks par mums.

Vīrusa uzdevums ir mūs pacelt nākamajā attieksmes līmenī pret dabu, lai mēs sāktu domāt, kā mēs patiešām varam iziet pareizu vakcināciju. Tas ir, kā mēs varam sasniegt stāvokli, kad mums nav no kā baidīties, nav, kur mukt – mums vienkārši ir pareizi jāeksistē. Tas ir atkarīgs tikai no mūsu attieksmes vienam pret otru.

Ja mēs sasniegsim stāvokli, kad cilvēki viens pret otru attieksies ar labestīgām jūtām, atradīs, no kurienes tās rast, kā tās pareizi izmantot, – tad tā arī būs mūsu vislielākā uzvara pār šo ļauno egoisma dabu, kura mūsos sēž. Lūk, tad mēs iziesim pareizu vakcināciju.

Jautājums: Tas ir, jūs uzskatāt, ka 2021. gadā šis solītis tiks sperts?

Atbilde: Es domāju, ka tas pakāpeniski sāks parādīties.

Jautājums: Jūs uzskatāt, ka risinājums patiesībā ir viens?

Atbilde: Risinājums ir tikai pareizā satuvinātībā vienam ar otru, lai mēs atrastu, kas samazinās attālumu starp mums, atbrīvot sevi no egoistiskā vīrusa, kurš mūs atgrūž, nošķir – mēs to spējam, ja vien sāksim virs šī egoistiskā vīrusa radīt pozitīvas jūtas. Tikai tad. Un, ja cilvēcē tas kļūs jūtams, tad, protams – tas ir visīsākais Zemes iedzīvotāju vakcinācijas ceļš.

Jautājums: Nu kaut mazliet 2021. gadā mēs šo solīti paspersim uz priekšu?

Atbilde: Es ceru, ka kaut kāds šāds pavērsiens būs. Es to saredzu.

Jautājums: Un, ja nē, tad visas tās šausmas, par kurām šeit rakstīts: kari, saspīlētība starp ASV un Ķīnu…

Atbilde: Patiesībā tas, kas notika pasaulē ir ļoti interesanti. Masu informatīvie līdzekļi paši sevi ir iedzinuši stūrī. Viņiem ir pārstājuši ticēt. Tie vairs nav līdzekļi un nav masu, un nav informatīvie. Un neviens tiem neuzticas, un neviens uz tiem vairs neskatās. Rakstīts šeit – feiks, un tur uzrakstīts – arī feiks un tā tālāk. Tas ir, neviens ne uz ko neskatās. Un, ja viņi tomēr iedzīvotājus maldina, tad šī maldināšana nav viņiem par labu.

Jautājums: Viņiem sanāks greizi?

Atbilde: Rezultātā, jā.

Jautājums: Izskatās, ka jau sanāk?

Atbilde: Jā. Šie draudi – Amerika, Ķīna, miljardiem cilvēku vispār neinteresē. Miljardi šīs dievišķās pandēmijas, šī dievišķā vīrusa rezultātā vēlas tomēr rast kādu mierinājumu.

Taču mierinājums būs jaunajā nākotnē. Un tāpēc politiķi vispār beidzas. Un visas šīs starptautiskās organizācijas – visiem jau ir saprotams, ka tas viss ir piesūcināts ar niecīgu egoismu.

Jautājums: Tas ir, miljardiem cilvēku šī mierinājuma meklējumi turpmāk palielināsies un palielināsies?

Atbilde: Mierinājuma meklējumi nebūs caur politiku, banku, kaut kādiem uzņēmumiem, caur valdību, tas viss nav tas. Visas šīs egoistiskās sistēma praktiski sevi jau ir atstrādājušas.

Jautājums: Un kas būs?

Atbilde: Apzināšanās, ka nav jel kāda veida pareizas vadības sistēmas. Un no otras puses nepareizai vadībai neviens nedos iespēju valdīt. Lūk, šāds vakuums būs pasaulē.

Jautājums: Un, kurp mēs nonāksim?

Atbilde: Pie tā, ka nevienam nebūs iespējas vadīt.

Jautājums: Pēc kā cilvēks vadīsies? Tā viņš vadījās pēc valdības, preses?

Atbilde: Es domāju, ka sabiedrība tieksies uz kaut kādu nelielu feodālu iekārtu. Kad katrs no dienas dienā sev meklēs kaut kādu darbu, kas viņam sniedz iespēju eksistēt, saņemt nepieciešamo. Un rezultātā tas mūs aizvedīs līdz jaunu saikņu izveidošanai.

Tad parādīsies nepieciešamība šajā labvēlīgajā saiknē starp mums. Es domāju, ka tas sāksies tieši no apakšas. Tieši tāpēc, ka tagad rodas ļoti interesants nihilisms visā pasaulē. Šis ir interesants laiks.

No TV raidījuma „Jaunumi ar Mihaelu Laitmanu”, 14.12.2020.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: