Vai mums ir 228 gadi pārdomām?

Jautājums: Vai pasaulei vēl ir iespēja sasniegt labošanos šajos 228 gados, kas atlikuši līdz mums atvēlēto 6000 gadu beigām un kā mēs to sajutīsim?

Atbilde: Neviens nevar pateikt, cik daudz laika atlicis līdz galīgās labošanās sasniegšanai. Par to daudz sacījuši pravieši, kuri stāstīja par to ar slēptiem mājieniem. Proti, arī viņi nezināja, kad tas notiks, par cik tas attiecas uz mūsu brīvo izvēli.

Bāls Sulams domāja, ka jau šodien vai rīt pienāks labošanās beigas (Gmar Tikun). Jo tam viss jau no augšienes ir sagatavots!

Mēs arī domājam, ka tas drīz notiks. Tam mums ir vairāk pamatojumu saskaņā ar situāciju, kuru vērojam šodien pasaulē. Taču precīzi neviens neko nezina.

Sacīts, ka pasaulei atvēlēti 6000 gadu, lai izlabotos. Tātad atlikuši 228 gadi. Vai patiešām tieši šajā laika periodā labā vai sliktā ceļā mums jānonāk līdz labošanās beigām?

Labā ceļā mēs varam sasniegt labošanos pat rīt vai arī tieši šodien. Šeit nav nekādu ierobežojumu. Ja vēlēsimies būt izlaboti, tad mūsu vēlme nekavējoties izraisīs mūsos augstākā lauka iedarbību. Nav nepieciešama Radītāja īpašā attieksme – pietiekami ir vēlēties, lai Viņu atmodinātu. Mēs paši esam savu stāvokļu saimnieki.

Nav iespējams zināt, kad tas notiks. Taču tuvojoties labošanās beigām, jau pēc augstākās pasaules atklāšanas, tā sacamās garīgās dzimšanas, mēs visos 125 augšupejas pakāpienos joprojām vēl atrodamies šīs pasaules sajūtā.

Tajā mirklī, kad mēs sasniedzam kopīgo labošanos, un visi kļūst izlaboti, notiek visu atsevišķo garīgo tilpņu, vēlmju savienošanās, un tad mūsu pasaule izzūd. Tāpēc, ka rodas viena kopējā tilpne uz visu vēlmi baudīt.

Tad, kad pēdējā tās daļa pāriet uz atdevi, tad nepaliek vēlme, kas nebūtu virzīta uz atdevi. Tādējādi mūsu pasaules sajūta, kura rodas tikai egoistiskajā vēlmē bez ekrāna – izzūd! Paliek tikai augstākā pasaule.

Tā iemesla dēļ, ka visas vēlmes savienojas kopā, visas pasaules apvienojas un parvēršas vienā kopējā augstākajā pasaulē Bezgalības pakāpē. Tāpēc, sasniedzot kopā ar visu pasauli labošanās beigas, tu pārstāsi sajust šo pasauli. Tā nebūs tev vajadzīga! Bez tam tev nepaliks tās uztverei instrumentu, jo esi jau izlabojis savu pēdējo egoistisko vēlmi. Un tad šī realitāte izzūd no tavām sajūtām.

No nodarbības pēc raksta no grāmatas „Šamati”, Ņujorka, 21.06.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: