“Nabadzības maize”

Zoar, nodaļa “Vajece” (Vayetze), 219. p.: …Kad Radītājs vēlējās pietuvināt tos Sev, Viņš deva tiem pakāpi “nabadzības maize”. “Nabadzības maize” – tas ir ķēniņš Dāvids, par kuru sacīts: “Jo esmu nabags”.
Ķēniņš Dāvids – Nukva tajā laikā, kad tā saņem starojumu no Binas, un tad tā atrodas vienlīdzīgā pakāpē ar Zeir Anpin, troņa ceturtais pamats, Bina, un tad Nukva saliedēta ar Binu un neveic zivugu ar Zeir Anpin, savu vīru. Un tāpēc viņa ir trūcīga, tai nav gaismas un tiek dēvēta par “nabadzības maizi”, jo hohma nestaro bez hasadim. Un tad sacīts: “Jo esmu nabags”. Un šī Nukvas pakāpe ir tās pirmā pakāpe.

It kā bagātība – Hohmas gaisma. Bet ko dos tev Hohmas gaisma, ja tu nespēj to izmantot neietērpjot gaismā Hasadim – tā atnes tev tumsu?
Tad vēlams, lai nebūtu Hohmas, kamēr nav tev Hasadim. Tik lielā mērā, kādā tev pieder Hasadim, atklājas visa tava bagātība Hohmas gaismā.
Un tāpēc bagātība tiek mērīta tikai ar Hasadim gaismas līmeni, kurš pieder garīgajai tilpnei (kli). Jo atbilstoši Hasadim mēram var starot Hohma.
Tāpēc “nabadzības maize” nozīmē, ka tev ir gaisma Hohma, bet nav iespējas, lai to atklātu – Hasadim gaismu, nav tevī atdeves un mīlestības.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: