Zemeslode saraujas

Ja mēs neiegūsim atdeves īpašību, tad nepārtraukti cietīsim un vienkārši nespēsim turpināt šādu eksistenci. Atdeves īpašība ir mūsu vienīgais glābiņš, kas spēj mūs pacelt virs egoistiskām vēlmēm, jo, ja jūti tikai vēlmi saņemt, tad tā ir nāves sajūta.

Tāpēc Radītājs atkal un atkal pamodina nedaudz gaismas atdeves vēlmēs, un rezultātā mēs nedaudz sajūtam gaismas trūkumu saņemošajās vēlmēs. Mēs neapzināmies, kas notiek, tikai jūtam, ka pasaule kļūst arvien tumšāka un drūmāka. Mēs atrodamies uz tāda perioda sliekšņa, kad cilvēki uz visas Zemeslodes sāks sajust, ka neskatoties uz visiem sasniegumiem mūsdienu tehnoloģijās, zinātnē, tehnikā, mēs tik un tā ciešam.

Un tas viss dēļ saiknes trūkuma starp cilvēkiem. Mūs gaida smagi pārbaudījumi: ekstrēms aukstums, ekstrēms karstums, bads, visa veida kataklizmas, un tas viss dēļ mūsu nošķirtības. To sajutīs katrs cilvēks, nav svarīgi, kurā pasaules malā viņš dzīvo.

Un tad mēs sapratīsim, ka apvienošanās ne tikai nodrošina labu ražu vai glābj no sausuma – caur apvienošanos mēs sev piesaistām svētību, pievelkam augstāko spēku, kurš mūs svētīs, savienos un vedīs uz labu, izlies pār mums pilnību no augšienes.

Sacīts, ka ne ar vienu vien maizi cilvēks ir dzīvs. Mēs visi esam atkarīgi no viena spēka, kurš mūs aptver, atbalsta. Un, ja mēs nevēlamies ciest no tā, ka mums trūkst saules siltuma, ūdens, ražas, ka negaidīti pa visu pasauli izplatās epidēmijas un citas problēmas, tad tas ir atkarīgs no tuvošanās labajam spēkam un attālināšanās no ļaunā spēka.

Taču, kā mēs varam tuvoties labajam un attālināties no ļaunā? Tikai, ja mēs to darīsim iekšēji sevī, tas ir, sapratīsim, kas ir labais un noliegsim ļaunumu. Ja mēs sevi virzīsim uz arvien lielāku apvienošanos un atbalstu pa visu Zemeslodi, tad redzēsim, ka šādā veidā spējam vadīt pasauli, gluži kā pagriežot stūri. Mēs spēsim vadīt savu dzīvi.

Drīzumā tas kļūs saprotams lielam daudzumam cilvēku – ka Zemeslode saraujas, paliekot arvien mazāka, piespiežot mūs kļūt arvien saistītākiem un atkarīgiem vienam no otra.

No nodarbības par tēmu „Taisni Radītāja ceļi”, 18.08.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: