Atdeve divos piegājienos

Bāls Sulams „Priekšvārds Zoar Grāmatai”, 32. p.: Tad, kad cilvēks pilnībā atrodas dodošajā vēlmē, nesaņemot sev neko, viņš līdzinās pēc īpašībām savām augstākajām gaismām NaRaNHaJ, kuras nonāk lejup no to avota Bezgalības pasaulē, no sākotnējā stāvokļa, mērojot ceļu caur šķīstajām ABEA pasaulēm un tajā pašā mirklī ietērpjas cilvēkā atbilstoši viņa pakāpei.

Mums ir milzīga saņemošā vēlme, kura aug mērojot labošanās pakāpes. Šis process sākas no tā momenta, kad mēs tiecamies uz apvienošanos.

Vēlme atklājas posmveidīgi. Sākumā mēs to labojam uz atdevi atdeves dēļ, kabalā tas tiek dēvēts hefec hesed (H”H), Binas pakāpe, žēlsirdība (hasadim). Pēc tam mēs labojam vēlmi uz saņemšanu atdeves dēļ, tā jau ir Hohma pakāpe.

Binas pakāpē visa mūsu ļaunā sākotne it kā jau izlabota – vismaz ar to, ka tai trūkst saņemšanas nolūka. Tad kļūdas pārvēršas par nopelniem, bet ļaundarības – kļūdās. Mēs esam zināmā „neitralitātē” – tagad mūsu vēlme vairs nav slikta.

Pēc tam mēs turpinām darbu, līdz visa ļaunā sākotne kļūs laba, tas ir, saņems atdeves dēļ. Lūk, tāpēc kabalisti reizēm atdala divas lietas – vienkārši vēlmes izlabošanu un tās galīgo pārvēršanu atdevē.

No nodarbības pēc „Priekšvārda Zoar Grāmatai”, 10.07.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: