Ārkārtīga svarīguma zīmīte

Bāls Sulams „TES priekšvārds”, 137. p.: Tora, kuras tikumībai nav robežu, sākotnēji netika radīta un nenonāca Radītāja priekšā tāda, kāda tā mums atklājas šodien, šajā pasaulē. Zināms, ka „Tora un Radītājs ir vienoti”, taču mūsu pasaules Torā tas it nemaz nav redzams.

Jautājums: Ja Radītājs pilnībā ir apslēpts, kā iespējams runāt par patieso Toru? „Tora” taču ir labošanās.

Atbilde: Tāpēc arī runa iet par mūsu pasaules Toru. „Tora” – saikne ar Radītāju. „Radītājs” – vispārējā gaisma, bet „Tora” – atsevišķās gaismas, kuras atklāj vēlmi, to izlabo un piepilda.

Tomēr arī mūsu pasaulē ir līdzeklis, kas ļauj sasniegt gaismu, Radītāju. Mēs neesam noslēgti vēlmēs, mūs aktivizē maza pagaisma. Pieņemsim, es dzeru tēju un izjūtu baudu – citiem vārdiem sakot, šeit ir gaisma, kas atbilst vēlmei un es ar to strādāju: vēlos vai nevēlos, pieņemu vai atraidu. Runa iet par gaismas mikro porcijām, kuras var saņemt mūsu pasaules egoistiskajā vēlmē.

Bez tam šeit ir pakāpe, kas atrodas uz garīgās pasaules sliekšņa. Tas jau ir kas pilnīgi cits – stāvoklis lo–lišma, kad no bezizejas es sāku izmantot savas materiālās, egoistiskās vēlmes, lai sasniegtu atdevi. Lai arī mani motīvi ir apšaubāmi, tā tomēr jau ir saikne, iespēja pielikt pūles ceļā.

Tādā veidā man iedeva pavediena galu. Kabalisti it kā man atstāja „zīmīti”, un ja es to izmantoju pēc nozīmes, ja izpildu viņu padomus, tad nodibinu ar viņiem saikni, un tad viņi man palīdz kā pieaugušie mazulim.

Man iedeva pirmējo vēlmi – punktu sirdī vai nelaimes, no kurām ir jāglābjas. Mani atmodināja, esmu jau ne vienkārši „dzīvnieks”, manī mostas prāts un jūtas, rešimot, iekšējais stāvoklis un ārējā situācija, bailes par pasaules nākotni un par personīgo nākotni… Fundaments ir ielikts.

Turklāt tālāk, lai kas arī būtu, kādreiz man būs vajadzīga, tā saucamā, palīdzība no augšienes. Un meklējumi palīdzēs man atrast īstenību – gaismu, kas atgriež pie Avota.

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības priekšvārda”, 17.04.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: