Kad salauzta sirds…

Jautājums: Kabalas avotos rakstīts, ka par varoni dēvē cilvēku ar salauztu sirdi. Paskaidrojiet, kāpēc varonis ir tieši tas, kuram salauzta sirds.

Atbilde: Patiešām tas tik neierasti skan. Pat sacīts, ka nav nekā labāka, kā salauztu sirds, jo, kad cilvēks jūt, ka visas viņa vēlmes, nodomi, kaislības, tieksmes ir salauztas, un viņam nav nekā, pie kā viņš varētu pieķerties kā pie enkura un dzīvē nenoslīkt, tad šāds stāvoklis ir vislabākais.

Tas ir labs tāpēc, ka mums vairs nav pie kā pieķerties, kā tikai pie Radītāja.

Replika: Bet, ja varētu pieķerties Radītājam bez dramatiskām situācijām – tas arī nebūtu slikti. 😊

Atbilde: Nē, tas nav iespējams. Cilvēks pieķeras pie Radītāja tieši tad, kad viņš karājas mata galā, un viņam nav uz ko paļauties – vēl sekunde un viņš kritīs, pazudīs. Šī sajūta mēdz būt tik šausminoša, ka labāk nāve, nekā šāda dzīve. Lūk, šādā stāvoklī cilvēks spēj nonākt pie Radītāja.

Protams, es nevienam neiesaku līdz tam nonākt. Kabalas zinātne stāsta par to, lai mēs to apzinātos un nāktu pie Radītāja jau iepriekš, zinot, ka nav neviena cita, izņemot Viņu, Viņš vada visu, un visi mūsu nākamies stāvokļi atrodas Viņā.

Taču kopumā, lai gan nav neviena, izņemot Viņu, jebkurā gadījumā mums ir jāpūlas pašiem izvēlēties stāvokli, pēc iespējas tuvāku Radītājam.

No TV raidījuma „Garīgie stāvokļi”, 27.11.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: