Ja Radītājs neuzbūvēs dvēseli, velti pūlas tās būvnieki

Sacīts, „Ja Radītājs neuzbūvēs māju, velti pūlas tās būvnieki”.

Proti, nevajag gaidīt, ka cilvēks spēj pats uzbūvēt savu dvēseli, svētuma Templi, māju, kur viņš atklās saikni ar visiem radījumiem, ar visām dvēselēm un Radītāju, kurš viņus piepilda, lai atgrieztos vienotas Ādama Rišona dvēseles stāvoklī, vienā kli un pie vienas gaismas, kur visi ir saliedētu kopā un viens otru atbalsta.

Ja Radītājs šo celtni neuzbūvēs, neiekārtos, nepiepildīs un neuzturēs, tad cilvēkam nav nekādas cerības, kaut nedaudz tajā pavirzīties uz priekšu.

Es neesmu spējīgs pats no savām neizlabotām īpašībām uzbūvē garīgo kli, un tomēr saku: „Ja es nepalīdzēšu sev, tad neviens nepalīdzēs”. Tikai, ja es pielikšu visas iespējamās pūles un galu galā kritīšu izmisumā, tikai tad es varēšu prasīt Radītājam, lai Viņš man uzbūvē svētuma māju, un teikt, „ja Radītājs neuzbūvēs māju, velti pūlas tās būvnieki”.

Uzbūvēt Templi nozīmē izlabot visas cilvēka īpašības, lai tās līdzinātos Radītājam. Un tad atbilstoši viņu īpašībām, Radītājs piepildīs šo māju, cilvēka sirdi.

Kad mēs patiešām pieliekam visas pūles, tad redzam, ka nav mūsu spēkos savienoties vienam ar otru dēļ atdeves, lai šādi attiektos viens pret otru un visi kopā pret Radītāju. Mēs neesam spējīgi uzbūvēt Templi, tas ir, apvienošanos, kas būtu derīga, lai mūsos atklātos Radītājs. Un tad mēs kliedzam: „Ja Radītājs neuzbūvēs māju, velti pūlas tās būvnieki!” – un saņemam palīdzību no augšienes.

Radītājs to dara. Viņš nepalīdz nevienam atsevišķi, bet tikai visiem kopā, veidojot no mums visiem apvienošanos, ko dēvē par svētuma māju, dvēseles veidojums, kur atbilstoši mūsu saiknes spēkam atklājas Radītājs, iekšējā gaisma.

No nodarbības par tēmu „Ja Radītājs neuzbūvēs māju, velti pūlas tās būvnieki”, 30.08.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: