Kāpēc kabalā ir vēlama kritika?

Jautājums: Kāpēc nevienā metodikā nav vēlama kritika attiecībā pret tā dēvēto guru?

Atbilde: Tas, protams, nav pareizi, tāpēc ka mēs nodarbojamies ar cilvēka izlabošanu. Lai viņš dara, ko vien vēlas, tikai lai nekaitē. Tāpēc kabalā eksistē divi ļoti interesanti likumi.

Pirmais nosacījums: vari darīt visu, ko vēlies, tikai nekaitē grupai, kurā mācies un to neķengā, lai netraucētu piesaistīt cilvēkus, kuri vēlas pievienoties.

Otrs nosacījums, kad Radītājs, it kā tev saka: „Tev nekas nesanāks, kāpēc tev šeit atrasties?”. Tev ir jāpaliek un jāpārbauda! Principā tev ir dotas visas iespējas, lai intensīvi, auglīgi mācītos, pārbaudītu, pierādītu, jautātu, pārliecinātu.

Šī metodika prasa no cilvēka ļoti neatlaidīgu pieeju. Tev tajā „jāiegraužas” un jārealizē uz sevis kopā ar apkārtējiem, neticot nevienam. Gluži pretēji par visu jāšaubās.

Kā citādāk tu pacelsies, kā tu nepārtraukti pielāgosies savam skolotājam, centīsies būt kā viņš? Tieši no tā, ka noliegsi, ka viņam nav taisnības, tu sapratīsi, uz ko viņš pamatojas, kā viņš sevi veido. Tikai šādi. Pie mums viss eksistē tikai no plusa un mīnusa.

Ja tev nav iespējas kritizēt, būt pretējā stāvoklī – kā tu spēsi izveidot stāvokli, kad līdzinies grupai, līdzinies skolotājam, līdzinies Radītājam?

Izejot no tā, tu redzi, ka visas citas metodikas ir bezspēcīgas, tāpēc ka cilvēki, kuri ar tām nodarbojas, nespēj no sevis neko izveidot, jo viņiem jau sākotnēji ir liegta šāda vispusīga, bezbailīga, kritiska attieksme pret pašu mācību, pret virzību pašam sevī, pret biedriem, skolotāju un pat pret Radītāju.

No sarunas „Man iezvanījās telefons. Kabalas kritika”

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: