Ilgu gadu vēlējums

Pēdējos gados medicīnā tiek izstrādātas jaunas tehnoloģijas, kas ļauj pagarināt cilvēka mūžu līdz tādam līmenim, kas agrāk likās fantastiski. Taču vai ir jēga pagarināt dzīvi līdz 200 gadiem?

Pirms tūkstoš gadiem cilvēki dzīvoja divdesmit gadus un tas skaitījās normāli, taču šodien dzīves ilgums tuvojas simtam un tas skaitās normāli. Jautājums – ar ko šo dzīvi piepildīt, lai tas nebūtu tikai ar gājieniem pie ārsta.

Vispirms nepieciešams noskaidrot, kādu labumu tas nes cilvēcei, lai vienkārši tāpat neizstieptu cilvēcisko dzīvi, jo mēs redzam, ka, palielinot nodzīvoto gadu daudzumu, cilvēka skatiens uz dzīvi nemainās. Vairāku gadsimtu laikā dzīves ilgums ir vairākkārt palielinājies, taču būtībā nekas nav mainījies. Egoisms nemainās. Jautājums, kāpēc dzīvot: par labu cilvēcei vai par labu pašam sev? Kāpēc cilvēks dzīvo, un vai ir vērt paildzināt šādu dzīvi?

Ja mums būtu nepieciešama tik gara dzīve, kuru mums nodrošina mūsdienu tehnoloģijas, veicot mākslīgu orgānu nomaiņu, tad tik gara dzīve mums būtu dota no dabas.

Cik gadus ir vērts dzīvot? Tik ilgi, iekams cilvēks patiešām spēj nest labumu sev un citiem. Ja cilvēka dzīves jēga ir sasniegt savas eksistences jēgu un atklāt augstāko spēku, tādējādi paceļoties cilvēka funkcionēšanas augstākajā līmenī, tad patiešām ir vērts censties pagarināt dzīvi. Taču, ja nav augsta mērķa, tad kāpēc pagarināt dzīvi – pusi, no kuras cilvēks mocīsies no zālēm un operācijām, neizejot no ārsta kabineta.

Vispirms pacentīsimies pareizi izmantot mums atvēlētos dzīves gadus, lai uzzinātu, kāpēc mēs dzīvojam, un, ja mums tas izdosies – pastāstīsim par to citiem. Dzīvē nav lielāka sasnieguma, kā atrast dzīves iemeslu, tās mērķi un palīdzēt citiem sasniegt tieši to pašu.

Dzīves mērķis sastāv no tā, lai saprastu dzīves formulu, atbilstoši kurai jākļūst pilnīgiem tajā, ko mēs šajā dzīvē darām, absolūti piekrītot radīšanas spēkam, kad tu attaisno radīšanas spēku, Radītāju, cilvēci, viņiem piekrīti. Tāpēc, ka tas nozīmē, ka tu nelamājies uz Radītāju un esi solidārs ar Viņa radījumu. Tu saproti radījumu un to, kas tajā notiek, savu dzīvi tajā, kā tas tevi apņem, kā tas darbojas.

Piekrišana radījumam atklāj visas mūsu sajūtas, un mēs to sākam just pa tiešo, it kā no mums būtu novilkta āda. Izzināt radījuma, Radītāja būtību, radījuma sakni un tā mērķi – tas nozīmē sajust visu radījumu pa tiešo, it kā eksistē šī vienotā spēka iekšienē ar atkailinātu uztveri.

Un to visu mēs sasniedzam caur mīlestību pret radījumiem, jo kad mēs nonākam līdz Radītāja sajūtai, tad jūtam, ka esam saistīti ar visiem radījumiem.

No sarunas ar žurnālistiem, 09.08.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed