Zoar Grāmatas dižie vārdi

Kongress “Arava” Eiropā – Lietuva 2022. 1. nodarbība

“Lūk, cik labi un patīkami sēdēt brāļiem arī kopā” – tie ir biedri stundā, kad viņi sēž kopā, nešķiroties viens no otra. Sākumā viņi izskatās kā savstarpēji karojoši cilvēki, kuri vēlas viens otru nogalināt. Taču pēc tam viņi atgriežas pie brāļu mīlestības.

Un ko Radītājs par viņiem saka: “Lūk, cik labi un patīkami sēdēt brāļiem arī kopā”. “arī” norāda uz to, ka kopā ar viņiem iekļaujas Šehina. Taču ar to nepietiek, Radītājs klausās viņu runas, … tas Viņam sniedz baudu, un Viņš par tiem priecājas. (“Zoar visiem”. Aharei mot. “Lūk, cik labi un patīkami”, 65 p.)

Šie ir dižie vārdi no Zoar Grāmatas. Tieši šādi notiek, kad cilvēki pārvar milzīgus šķēršļus un atklāj, cik ļoti viņi ienīst, nemīl viens otru, cik viņi ir melīgi viens pret otru, cik ļoti māna paši sevi, mīl teikt skaistus vārdus un pēc tam saprot, ka tas viss ir pa tukšo, jo pēc sekundes, tiklīdz ko pateica, viņi absolūti tam vairs nepiekrīt utt.

Un kad viņi tuvojas pareizai izlabošanai un viņiem atklājas, cik ļoti viņi viens ar otru karoja, viens otru mānīja, tad no tā viņi atgriežas pie brāļu mīlestības. Tad viņi saka: “Cik labi sēdēt kopā ar brāļiem”. Tāpēc, ka starp viņiem ir jūtama Radītāja izpaušanās. Tieši starp viņiem. Tā arī ir Šehinas parādīšanās, Radītāja izpaušanās.

Viņi jūt, cik ļoti tādējādi sniedz baudu Radītājam, kā Viņš priecājas kopā ar viņiem. Saliedējoties savstarpēji un ar Radītāju, viņi kļūst kā viens veselums, kad gan vēlme, gan viņus piepildošā gaisma pauž vienu veselumu.

No 1. nodarbības kongress “Arava” Eiropā – Lietuva 2022, 22.07.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: