Kabalistiskā puzle

Daži studenti žēlojas, ka nesaprot materiālu, kuru mēs mācāmies no grāmatas „Desmit Sefirot Mācība”, un nav spējīgi to sajust. Un tas neizbrīna – neviens no viņiem negaida šādas spējas, taču kur ir pareizā reakcija?

Visa kabalas zinātnes apmācība skaidro, ka cilvēks to nedzird: viņš nav spējīgs to saprast ar prātu un sajust ar sirdi. Viņš vispār nesaprot, ko no viņa grib. Pēc visu šo gudro tekstu izlasīšanas cilvēks vēlas tikai apgulties uz dīvāna un aizvērt acis vai vismaz ieslēgt televizoru vai internetu. Šāda nesaprašana nepavisam nav jaunums.

Taču jauninājums ir tajā, ka es ar šo problēmu eju desmitniekā un cenšos tur savākt atbildi gluži kā puzli, lai saprastu, ko no manis vēlas. Es klausos biedrus un runāju ar viņiem, un nedomājiet, ka mēs atrisinām šo jautājumu ar savu prātu.

Nē, mēs ar to vēršamies pie Radītāja un pieprasām no Viņa, lai Viņš mūs iemācītu, savienotu mūs pareizā formā un atklātu šo ainu starp mums, lai mēs to saprastu. To dēvē par: „No Tavām darbībām mēs iepazinām Tevi”.

Mums nepieciešams, lai visa zinātne atklātos praksē – mums apvienojoties. Citādāk mēs to nespēsim saprast. Kabalu nav iespējams izzināt ar materiālo prātu un jūtām. Sacīts, ka „ne ar prātu mācās”.

Pat ja nosēdinātu mācīties Einšteinu vai Nobela laureātus – nekas nelīdzēs. Līdzēs tikai apvienošanās starp mums un vēršanās pie Radītāja, un tad Radītājs starp mums atklās pareizu stāvokli, proti risinājumu.

Tāpēc mācībām netiek prasīts daudz prāta, bet gan saikne ar desmitnieku, kur katrs anulēs sevi par labu biedriem un palūgs Radītājam mums atklāt apgūstamo stāvokli desmitniekā. Tāpēc, ka grupa ir desmit sefirot, garīgs veidojums, kur var atklāties atbilde. To dēvē par praktisko kabalu.

Tāpēc es nepārdzīvoju, ja students nesaprot tekstu. Neviens neko nesaprot, un tas ir dabiski. No mums tiek prasīts tikai visiem apvienoties un atrisināt problēmu ar praktiskās kabalas palīdzību, tas ir, saiknes ceļā, nevis prātuļojot. Tāpēc, ka mēs neesam universitātē. Un ja mums kaut kas nav saprotams, tas nozīmē, ka mēs patiešām esam saskārušies ar problēmu, kas pieprasa risinājumu.

No nodarbības, no grāmatas „Desmit Sefirot Mācība”, 03.05.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: