Lūgšana pret lūgšanu

Jautājums: Vai es varu lūgt Radītāja svētību ģimenei, draugiem, cilvēcei?

Atbilde: Jā. Taču rodas jautājums: ja es priekš kāda kaut ko Radītājam prasu, tas nozīmē, ka tas, ko šis cilvēks tagad no Viņa saņem, ar to viņam nepietiek, tas ir slikti.

Tāpēc, ka mēs visi eksistējam tikai no tā, ka pārtiekam no Radītāja, saņemam no Viņa. Ja es vēršos pie Viņa un prasu: „Dod man, lūdzu, vēl kaut ko,” tas nozīmē, ka tādējādi es it kā saku ko pretēju: „Tas, ko Tu man dod, man nav pietiekami.” Taču kāpēc es saņemu?

Proti, es varu vērsties pie Radītāja, lai kaut ko saņemtu, tikai tad, ja vēlos palielināt savu atdevi citiem, izlaist caur sevi. Citādi mans lūgums Viņam, lai Viņš man kaut ko nodod, ir egoistisks.

Jautājums: Sanāk, ka tad tas ir lāsts?

Atbilde: Kopumā, jā.

Jautājums: Tas ir, es varu lūgt par citiem, lai viņos izpaužas atdeves un mīlestības īpašības? Vai tad tas skaitīsies, ka es viņus svētu?

Atbilde: Protams. Citādi tu viņos automātiski palielini egoismu. Un, ja tu viņiem prasi kaut ko citu, tad tādējādi dari cilvēkiem ļaunu. To dēvē par „ar labiem nodomiem bruģēts ceļš uz elli”.

Jautājums: Un pat tad, ja prasi kādam veselību?

Atbilde: Tas ir jautājums. Viss nav tik vienkārši.

Saprotams, ja cilvēks ir slims, tad arī tas nāk no Radītāja. Visi mūsu stāvokļi sākas no Viņa. Un, ja mēs lūdzam par kādu, prasām, cenšamies uzlabot vai kaut ko labot, tad mums jāsaprot, ko mēs tādējādi cilvēkam darām: labu vai nē. Tāpēc šeit rodas ļoti nopietnas pārdomas – kādēļ es lūdzu.

Replika: Bet mēs taču runājam par cilvēka iekšējo vēlmi. Ja viņš ir man tuvs cilvēks, saprotams, ka es automātiski vēlos, lai viņš izveseļojas un ar to vēršos pie Radītāja.

Atbilde: Tā ir viena tava vēlme. Taču otra – kad tu vērsies ar nodomu, pēc tam, kad esi pieņēmis lēmumu.

No TV raidījuma „Garīgie stāvokļi”, 08.02.2022.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: