Lūdzu izmainīt mani, nevis Radītāju

Kādā veidā sasniegt tādu lūgšanu, kura nāks no pašiem sirds dziļumiem un sasniegs Radītāju? Nepieciešams iztēloties, ka mēs atrodamies Radītājā, vienīgajā spēkā izņemot, kuru nekā cita nav.

Un tāpēc viss, ko mēs saņemam un sajūtam, viss mūsu domās un vēlmēs notiekošais, pie mums nonāk no augstākā spēka – laba un labu daroša. Un, ja es to neuztveru kā labu, tad jūtu ciešanas un man jāprasa Radītājam mainīt manu uztveri.

Man nav cita, pie kā vērsties. Pats sevi es mainīt nevaru tāpēc, ka ne jau es sevi radīju. Es varu tikai lūgt Radītāju, lai Viņš man palīdzētu mainīties. Turklāt es lūdzu nevis mainīt manu vēlmi baudīt, bet pievienot man no Radītāja dotajai vēlmei nodomu par labu atdevei. Visās manās īpašībās, vēlmēs, tieksmēs es vēlos strādāt dēļ atdeves.

Proti, es lūdzu izmainīt, nevis manas vēlmes, bet gan manus nodomus. Un atbilstoši manu nodomu līdzības mēram Radītāja nodomiem, es atklāšu Viņu un Viņa vēlmi dot man. Mēs satiksimies ar Viņu mūsu nodomos un tur es atklāšu manu saliedētību ar Radītāju.

No Radītāja puses nav nekādu individuālo aprēķinu, viss ir atkarīgs tikai no mums. Radītājs ir absolūti labs attiecībā pret visiem. Viņš vienmēr atrodas absolūtā atdevē, bez jebkādas aiztures. Tāpēc, ja mēs esam gatavi, tad saņemsim Viņa atbildi. Taču, ja mēs neesam gatavi, tad mums nav, kur to saņemt un sajust Viņa attieksmi tāpēc, ka Viņš ik mirkli cenšas mūs virzīt uz saliedētību ar Viņu.

No nodarbības, no grāmatas „Šamati”, 24. raksta, 17.10.2021.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: