2022. gada prognozes

Noslēdzas 2021. gads, klāt jau 2022., un visi vēlas zināt, ko jaunais gads mums nesīs, vai tas sniegs atelpu no problēmām, kuras pēdējā laikā mums uzbrūk?

2021. gads izcirta milzīgu robu daudzu cilvēku dzīvē, nesa bailes, neziņu, katastrofālas izmaiņas dabā, satrieca ekonomiku, veselību – visas dzīves jomas. Kā iespējams visas šīs izmaiņas ievirzīt tādā lūzuma punktā, no kura sāksies jauna dzīve?

Nepieciešams saprast, ja mēs vēlamies pārlauzt attīstības gaitu, to ievirzīt jaunā gultnē, tad visu notiekošo jāuztver kā centienus mūs tuvināt vienu otram. Pārvarēt visas problēmas, visas bēdas, kuras apgrūtina mūsu dzīvi ir iespējams tikai, pateicoties tam, ka mēs būsim arvien saliedētāki. Un tad mēs redzēsim, kādā mērā tas ir universāls risinājums visām iespējamām problēmām.

Ja mēs sajutīsim, ka esam daudz tuvāki un viens otram palīdzēsim, pārtrauksim naidu un karus – izdarīsim visu, lai būtu kopā kā viens cilvēks ar vienu sirdi, tad izkļūsim no visām likstām un problēmām ar lielu vinnestu.

Nepieciešams vienkārši ņemt un šādi izdarīt. Man nav zināma neviena metodika, reliģija, ticība no vistālākās senatnes līdz mūsdienām, kura aicinātu uz ko citu. Mums nepieciešams realizēt to, par ko runāja tik daudzi cilvēki, pravieši, dižas personības, garīgie līderi visas cilvēces vēstures gaitā. Ja mēs to izpildīsim, tad nešaubīgi nonāksim līdz labai dzīvei.

Mūsu pasaulē eksistē absolūta pilnība, nekas netrūkst, taču mēs paņemam no Zemeslodes dabas resursus, ūdeni, gaisu un to visu pārvēršam indē, tāpēc ka visu izmantojam, lai kāds iedzīvotos, apbruņotos, naidotos. Nepieciešams mainīt savu attieksmi pret dabu, pret sabiedrību. Ja katrs no mums to vēlēsies, tad mēs piespiedīsim valdniekus uzturēt mieru, pat tos, kuri ir pret.

Šodienas realitāte, šķiet, pārlieku sarežģīta. Un ko var gaidīt no 2022. gada? Ja mēs neizmainīsimies, tad stāvoklis būs vēl sliktāks. Diemžēl pagaidām es neredzu citu perspektīvu. Neskatoties uz to, ka cilvēce gadu no gada kļūst gudrāka tehniski, tehnoloģiski, mūsdienu medikamentos, taču mēs nezinām, kā to visu pareizi izmantot parasta cilvēka dzīvē. Tur ir problēma.

Un tas ir atkarīgs no tā, ka mēs neizlabojam cilvēku savstarpējās attiecības. Iznāk, ka katrs jūtas kā individuālists, atsevišķi no citiem un viņam nav pret citiem nekādu pienākumu. Un, lai gan pasaules iedzīvotāju skaits ir pieaudzis līdz vairākiem miljardiem, taču visi no tā tikai cieš.

Farmakoloģijas kompānija Pfizer prognozē, ka mums nāksies cīnīties ar koronavīrusa epidēmiju līdz 2024. gadam. Ko tad šādā gadījumā var gaidīt no 2022. gada, ja ņem vērā papildu problēmas sakarā ar klimata izmaiņām, ekonomikas kritumu – visās dzīves sfērās pasaulē? Visas šīs negatīvās problēmas, kuras mēs izsaucam turpinās: dabas katastrofas, vulkānu izvirdumi un zemestrīces, ekstremāla klimata uzkaršana.

Šī uzkaršana no zemes atbrīvo visa veida kaitīgos vīrusus, ar daudziem no kuriem mums būs ļoti grūti cīnīties, ja tas vispār būs iespējams. Tas viss stāv pie horizonta, taču mēs to visu varam atcelt un neļaut problēmām attīstīties. Tomēr risinājums neatrodas tehnoloģiju vai medicīnas, farmakoloģijas jomā, bet tikai cilvēcisko attiecību jomā.

Pateicoties attiecību izlabošanai starp parastiem cilvēkiem un valstīm, mums ir iespēja apturēt visus kaitīgos vīrusus: gan mums zināmos, gan vēl nezināmos – atstājot tos tur, kur tie tagad atrodas un neļaut tiem parādīties, attīstīties un vairoties, mums tuvoties. Viss ir atkarīgs tikai no cilvēku savstarpējām attiecībām.

Varētu šķist, kāds sakars ekonomikai, klimatam ar cilvēku attiecībām? Lieta tā, ka cilvēks atrodas uz visaugstākā pakāpiena no visa eksistējošā pasaulē, no visiem tās līmeņiem: nedzīvā, augu, dzīvnieciskā, cilvēciskā. Vēl jo vairāk, kad cilvēce sasniedz augstu attīstības līmeni kā 20.gs. beigās un 21.gs.

Mēs spējam paveikt visu! Mums ir augstās tehnoloģijas, jaudīgi ieroči, mūsdienīga medicīna. Taču savstarpējās attiecībās ar cilvēkiem mēs atrodamies daudz sliktākā stāvoklī, nekā visprimitīvākie cilvēki, kuri dzīvoja pirms tūkstošiem gadu. Un tieši šo jomu mums nepieciešams pilnveidot.

No raidījuma „Pasaule”, 21.12.2021.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: