Sešas problēmas, kas ved bezdibenī

Replika: ANO ģenerālsekretārs nosauca sešas problēmas, kas ved cilvēci bezdibenī.

Pirmā – stabils miera trūkums. Otrā – klimata pārmaiņas. Trešā – nevienlīdzība starp valstīm. Ceturtā – dzimumu līdztiesības jautājumi. Viņš saka, ka valstīs, kur vīrieši un sievietes ir vienlīdzīgi, valda miers un stabilitāte.

Piektā – vienlīdzīga piekļuve internetam. Pusei iedzīvotāju nav pieejams internets.

Un sestā – konflikts starp paaudzēm. 60% jauniešu uzskata, ka viņus ir pievīlušas pašu valdības.

Ko jūs teiksiet par šīm sešām problēmām, kas pēc viņa teiktā ved cilvēci bezdibenī?

Atbilde: Absolūti nevienā problēmā es šeit nesaskatu neko briesmīgu.

ANO ģenerālsekretāram ir kaut kas jāsaka, viņš to arī dara. Viņam ir kaut kas jāredz. Tas ir tas, ko viņš redz.

Jautājums: Kāda tad, jūsuprāt, ir galvenā problēma?

Atbilde: Tikai audzināšana. Un tas nav tas, ko ANO dara! Tas arī viss. Izņemot audzināšanu, nekas nav vajadzīgs.

Jautājums: Taču, kad jūs runājat par globālo problēmu – audzināšanu, ko jūs ar to domājat?

Atbilde: Visās valstīs, visās valsts iestādēs, sākot no pamatizglītības līdz pensijai un augstāk, cilvēkiem nepieciešams vienkārši paskaidrot, ko nozīmē pareiza attieksme vienam pret otru. Un ar to saistīt visas problēmas.

Proti, slikta attieksme vienam pret otru ir visu problēmu pamatā.

Un tas ir jāskaidro cilvēkam kopš dzimšanas – nepārtraukti atkārtojot. Viņi to dzirdēs un pamazām sapratīs, – kur ir problēma, no kurienes tā rodas. – Tikai tāpēc, ka cilvēki ir alkatīgi un rūpējas tikai par sevi. Saprotams, ka šeit tiek domāts egoisms.

Jautājums: Ja cilvēks sapratīs, ka viņš ir egoists, ka no tā rodas visas problēmas, ko tas viņam dos?

Atbilde: Problēmas apzināšanās ir puse no problēmas. Cilvēks pirmkārt, to nemeklēs kaut kur citur. Viņš tā vietā neveidos komisijas, problēmas un viss.

Viņš zinās, ka visa problēma ir cilvēka būtībā un to nepieciešams kaut kā labot. Šīs problēmas risināšanai izsludināsim starptautisku konkursu. Mēs izplatīsim visur. Tā ir visu problēma. Interesanti, kurš sniegs kādus priekšlikumus tās risināšanai.

Mēs to apspriedīsim visur, sociālajos tīklos un tā tālāk. Reklamēsim cilvēkus, kuri tajā piedalās. Nosauksim uzvarētājus, kuri vēlas nesavtīgi palīdzēt. Un šādā veidā mēs veicināsim vispasaules kustību.

Jautājums: Vai šī kustība mainīs cilvēku? Pieņemsim, ka viņš saprot, ka visu cilvēces problēmu pamatā ir egoisms – kas ir katrā no mums.

Atbilde: Mēs pamazām varēsim cilvēkiem izskaidrot, ka problēma ir tieši tajā. Ka tā tiek atrisināta tikai īpašā veidā, ar iekšējo dabas spēku, ko mēs spējam atmodināt. Atmodināt tā ietekmi uz sevi. Un šādā veidā šo problēmu var atrisināt.

Es uzskatu, ka cilvēcei cita ceļa nav. Es zinu. Viņi pārliecināsies, ka nekas nepalīdz, neko nepadarīsi. Bet, ja mēs visi teiksim, ka mums ir jāmainās, ka mēs esam slikti, taču mums ir jāmainās uz labu utt., tad tas ir kā lūgšana. Tā iedarbosies.

No TV raidījuma „Ziņas ar Maiklu Laitmanu”, 23.09.2021

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: