Kāpēc mēs dzīvē jūtam tukšumu?

Kāpēc mēs dzīvē jūtam tukšumu? Tāpēc, lai saprastu nepieciešamību iet ar ticību augstāk par zināšanām. Tāpēc, ka parastā veidā mēs šo tukšumu nekad nespēsim piepildīt – to var piepildīt tikai Radītājs. Tieši tādēļ mums šis tukšums arī atklājas.

Taču, ja mēs vēlamies vienkārši izvairīties no nepatīkamas sajūtas, tad slēpjamies no stāvokļa, kuru mums devis Radītājs un aizmūkam no garīgā ceļa. Taču, ja mēs vēlamies tukšuma sajūtu izmantot pareizi, tad mums ir jāaizdomājas par to, ko nozīmē ticība, kas augstāka par zināšanām, atdeves līmenis.

Tas, kas man tagad atklājas kā tukšums – tas ir apgabals no daudz augstāka līmeņa, kurš ir augstāk par mūsu pasauli, no Binas līmeņa. Man ir jāpacenšas šo tukšumu piepildīt ar atdeves īpašību, un tad es turp pacelšos.

Taču tāpēc ir nepieciešama Radītāja palīdzība, jo cilvēks to nespēj izdarīt pats. Tomēr galvenais ir nemukt no tukšuma sajūtas, bet pacensties to piepildīt ar Binas spēku, ar ticību, kas augstāka par zināšanām, Radītāja dižumu, atdeves īpašību. Šo spēku nepieciešams Radītājam prasīt.

Es tukšumu jūtu ne jau vienkārši tāpat vien, bet gan tādēļ, lai šo tukšumu piepildītu ar Radītāja dižumu. Tā ir vieta, kur man jāatklāj Radītājs. Un tāpēc es prasu Radītājam dot man iespēju dzīvot šajā tukšajā vietā un atrast tur garīgo dzīvi, kura tagad man šķiet tukša. Taču tas tādēļ, ka esmu pieradis pie citas dzīves – materiālās, un garīgā dzīve man ir tukša vieta.

Just tukšumu nozīmē, ka es savā stāvoklī neredzu nevienu gaismas staru – ne tagad, ne nākotnē. Es pagaidām no sava Malhut līmeņa nejūtu nekādu piepildījumu un Binas līmeņa svarīgumu. Atdeves līmenis ir pilns ar spēku un sajūtām, taču pagaidām es to nejūtu un uztveru kā tukšumu.

Un tad man ir izvēle – atzīt, ka šādi man atklājas augstākais līmenis. Pagaidām tas man šķiet tukšs, taču es to vēlos piepildīt ar Radītāja dižuma līmeni, Binas līmeni.

No nodarbības par tēmu „Ticība, kas augstāka par zināšanām”, 08.09.2021.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed