Nodoms – sirds noskaņošana

Darbs ar nodomu atrodas mūsu mācību, visu pūļu un darbību pašā centrā. Tāpēc, ka nodoms ir sirds noskaņošana, vēlmes virzīšana uz Radītāju. Radītājs ir vienīgais spēks, kas darbojas realitātē. Taču Viņš mūs – radījumu, radīja attālinātus no Sevis, lai mēs varētu tiekties, virzīties pie Viņa.

Tāpēc viss radījums atrodas ārpus Radītāja, ārpus garīgā, ārpus augstākā spēka sajūtas, lai dotu mums iespēju meklēt Radītāju, just, cik ļoti mums Viņa mūsu dzīvē trūkst.

Radītājs mūsos modina nepieciešamību Viņu meklēt. Un, ja mēs to realizējam pareizi, savstarpēji apvienojušies, lai meklētu Viņu kopā un, cenšoties kļūt līdzīgi Viņam, tad tieksimies pie Viņa dienu un nakti.

Katru savu domu un darbību es vēlos virzīt uz Viņu, uz tuvošanos pie Radītāja, lai kļūtu līdzīgs Viņam un sniegtu Viņam baudu. Un kā atbildi es no Viņa saņemšu vēl lielāku iespēju pietuvoties un saistīties ar Viņu.

Tāpēc nodoms nav tas, ko atceras vienreiz dienā, bet gan tas, kas nosaka visas manas darbības dzīvē. Ja es vēlos pietuvoties Radītājam, Viņu atklāt, sajust, Viņam pieķerties, tad man ar šādām domām ir jāpavada visas darbības savā dzīvē, lai ko es darītu.

Man katru mirkli, katram solim ir jāpievieno Radītājs, kā vienīgais realitātes avots. Un, ja es cenšos šādi darboties, tad noteikti saņemšu no Viņa palīdzību un sajutīšu Viņu arvien spēcīgāk.

Atbilstoši tam kādā mērā es pie Viņa tiekšos, es jutīšu, ka Viņš tiecas pie manis, kā sacīts: „Es pie Mīļotā, un Mīļotais pie manis” – abpusēji. Sanāk, ka nodoms nav kāda nenozīmīga piedeva, par kuru var aizmirst, bet gan tiekšanās no pašiem sirds dziļumiem, ar tā palīdzību es veidoju nepārtrauktu kontaktu starp mani un Radītāju.

Radītājs mūs radīja ar egoistiskām vēlmēm, taču izveidoja tādus ārējus nosacījumus, kuri pakāpeniski izlabo mūsu egoistiskās tieksmes uz atdeves nodomu. Strādājot kopā ar biedriem un viens otram palīdzot, mēs sākam noskaidrot pareizu un nemainīgu attieksmi pret augstāko spēku, izņemot, kuru nav neviena cita, un redzēt tajā visu mūsu nodomu avotu un mērķi.

Šādi mēs to atklājam ar visiem garīgajiem maņu orgāniem, tas ir, dēļ atdeves, savstarpējā tieksmē vienam pie otra un nonākam īstenības pasaulē – mūžībā. Viss ir atkarīgs tikai no mūsu pareizas tiekšanās.

Dienu no dienas šis darbs netiek pārtraukts, un tam ir nepieciešama nepārtraukta atjaunināšana. Un tāpēc, „lai palīdz cilvēks tuvākajam”, atbalstot viens otru un nostiprinot. Tāpēc, ka tikai kopā mēs spējam izveidot starp mums jēdzienu Radītājs un pareizi sevi virzīt pie Viņa, tas ir, pareizā vietā un pareizā formā. Tomēr tas ir iespējams, ja mēs jau no paša sākuma veidojam šo nodomu visi kopā.

No nodarbības par tēmu „Darbs nodomā”, 18.05.2021.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: