Meklēt laimi vai vienkārši dzīvot?

Replika: Psihologi apgalvo, ka laime ir nenoturīga emocija. Dzīšanās pēc laimes sniedz pretēju efektu. Cilvēki pārvērtē laimes nozīmi dzīvē un kļūst nelaimīgi. Nepārtraukti pārbauda savu stāvokli, to vien dara, kā sev jautā: „Tagad es esmu laimīgs? Un tagad?”

Un, ja atbild negatīvi, tad izjūt milzīgu vilšanos. „Mērķis būt laimīgam caurām diennaktīm ir nesasniedzams” – apgalvo psihologi, – „labāk laimi nemeklēt, bet vienkārši dzīvot”.

Atbilde: Es piekrītu, absolūti precīzi! Parastam cilvēkam tas ir šādi. Taču, ja viņš patiešām vēlas gūt laimi, tad vispirms ir jāsaprot, kur tā var būt un, izejot no tā, to tad arī sasniegt.

Replika: Laime nepārtraukti atnāk un pēc tam izgaist – nāk un gaists. Kā noteikt, kas ir laime un uz to virzīties, lai tā nebūtu šķietama, un, lai patiešām sasniegtu laimi?

Atbilde: Tas nozīmē, ka tai jābūt īstai. Nevis tādai, ka katram tā būs sava un nepārtraukti mainīsies.

Jautājums: Un tomēr, to nepieciešams meklēt vai nē – īstu laimi?

Atbilde: Laimi nevajag meklēt, to nepieciešams noteikt. Tā eksistē un eksistē tikai vienā veidā – dzīves jēgas izzināšanā. Tikai īstenā, nevis tajā, ko tu ik reiz izdomā, pamatojoties uz savu stāvokli.

Tad, lūk, ja zinām, kā šī dzīves jēga atklājas, tad tas tevi vedīs uz priekšu, atklāt arvien vairāk un vairāk dzīves jēgu, un gūstot dzīves jēgu, pat ja tu esi neapmierināts un nelaimīgs, tu jebkurā gadījumā būsi laimīgs, tāpēc ka tu izzini dzīves jēgu.

Jautājums: Kas tā ir par dzīves jēgu, kad es pa ceļam esmu nelaimīgs?

Atbilde: Tas nozīmē, ka tu vēl neesi spējīgs sevi attīstīt tādā mērā, lai šo dzīves jēgu izzinātu.

Jautājums: Lūk, to saprotot – esmu laimīgs?

Atbilde: Jā. No tā, ka tu uz to ej. Ka jēga eksistē vispār ārpus tevis! Pat tas vien tevī rada laimes sajūtu. Ka ir dzīve un tajā ir laime, un laime ir šīs dzīves jēgas izzināšanā. Pat ja es tagad to neizzinu, taču es uz to eju, tad es jau esmu laimīgs. Es jau sevī iemiesoju, jau iepriekš izjūtu nākamo tikšanos ar to.

Jautājums: Tas ir satriecoši, kad ceļā esmu laimīgs! Sakiet, lūdzu, kas tā ir par laimi?

Atbilde: Tā ir laime sajust Visuma harmoniju.

Jautājums: Tas ir, es nonāku šajā harmonijā un arī pats kļūstu harmonisks?

Atbilde: Jā. Kā melnajā caurumā, un tur atklāju absolūti visu!

No TV raidījuma „Jaunumi ar Mihaelu Laitmanu”, 10.06.2021.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: