Kāpēc sabrūk laulības?

Jautājums: Kāpēc sabrūk laulības? Psihologi saka: „Tam ir daudz iemeslu, taču ir četras galvenās kļūdas”.

Pirmā kļūda – nebrīve. Ja sieviete aizliedz vīram tikties ar draugiem, braukt makšķerēt, spēlēt kārtis, vai manipulē ar vīrieti: „Kad tu atgriezīsies? Esmu nogaidījusies. Es tev tam dodu pusstundu”, vai arī balsī ir nepārtraukta neapmierinātība, tad tas agrāk vai vēlāk izraisa šķiršanos.

Kā jūs attiecaties pret šo pirmo kļūdu?

Atbilde: Tā ir taisnība. Vīrietim ir nepieciešama brīvība.

Mēs no savas dabas nekur tālu nevaram aizmukt. Tāpēc vīrietis ir šādi veidots, taču sieviete ir veidota savādāk.

Lieta ir tajā, ka sieviete šodien ir tā audzināta, ka viņa var pieprasīt no vīrieša visu, ko vien vēlas. Un vīrietis, no savas puses, no savas dabas tam nepiekrīt, nespēj ar to samierināties. Tik ļoti, ka viņš vienkārši kā mazs puika mūk prom.

Ja mēs par piemēru ņemsim visas sabiedrības, kuras eksistēja visas cilvēces vēstures gaitā, tad redzēsim, ka tur sieviete nozīmē mājas, ģimeni. Vīrieša pienākums ir viņas barot, dzirdīt, rūpēties par šo māju. Un šādi tas eksistēja.

Un sieviete vīrieti nekādi neierobežoja. Tāpēc, ka tāda ir daba. Taču šodien viss ir mainījies. Tiek nepareizi saprasta līdztiesība.

Tāpēc sieviete iziet no mājām un uzvedās kā vīrietis. Tomēr tas nav risinājums. Tiek sašķeltas ģimenes, pārstāj eksistēt mājas. Kādēļ stāties laulībā? Un šeit iznāk viena liela krīze.

Replika: Nākamā kļūda – uzbāzīgums. Kad sievietei sāk rasties nepieciešamība pēc nepārtrauktas vīrieša klātbūtnes. Viņa vīrietim sevi uzspiež: „Kad tu būsi mājās?, Tev jābūt šeit”, utt.

Atbilde: Paskatieties un puiku, kuru piespiež sēdēt mājās, un viņš nevar izskriet laukā pie draugiem! Tas taču ir neiespējami!

Jautājums: Un jūs skatāties uz vīrieti kā uz puiku?

Atbilde: Protams. Gudra sieviete šādi neuzvedīsies. Viņa tomēr dos viņam iespēju būt brīvam.

Replika: Trešā kļūda – negatīvs vērtējums. Kad vīrietis nejūt, ka viņu ciena. Sieviete nekad vīrieti neuzslavē, viņa mūždien ir neapmierināta. Viņš aizgāja, kaut ko nopirka, viņa saka: „Kāpēc tu nenopirki vēl to?”

Atbilde: Mūsdienās tas ir pāraudzis visas robežas! Kad sieva saka vīram, ka viņu nicina, ka viņu kritizē utt. – to vīrietis nespēj izturēt. Tas ir dots no dabas.

Sievietei ir jābūt audzinātai savādāk. Tas, ko dara vīrs – to nekādi nevar kritizēt. Tāpēc, ka viņš ir mans vīrs. Šādi ir veidota daba. Ja mēs necentīsimies eksistēt tās ietvaros, tad mums viss būs slikti.

Replika: Un ceturtā – lieks dramatisms. „Kāpēc tu vakar man nenovēlēji arlabunakti? Tu ko – mani nemīli? Es tā arī zināju, ka visi vīrieši ir vienādi”. Spēj uztaisīt drāmu uz līdzenas vietas. „Arī tas agrāk vai vēlāk kļūst par problēmu cēloni”, – apgalvo psihologi.

Atbilde: Sieviete parāda, ka viņa var kritizēt savu vīru, ka viņu salīdzina ar citiem. „Tā vairs nav mana sieva!” – šādi jūtās vīrs. Ja viņa viņu kritizē – viss! Ar to sākas problēma, kura beidzas ar to, ka viņš aiziet.

Secinājums: tu nevarēsi pārtaisīt ne vīrieša, ne sievietes dabu. Nekādi to nespēsi izdarīt! Tāpēc mums to nepieciešams vienkārši saprast, un sabiedrībā ieviest tādus noteikumus, likumus, audzināšanu, kas mums palīdzētu atbalstīt dabu.

Jautājums: Un vīrietim šai sakarā ir kaut kas jāiemācās?

Atbilde: Vīrietim jāmāca, lai viņš būtu vīrietis: korekts, mīlošs, cienošs. Tas mums ļoti pietrūkst – vīriešiem. Es saku, zinot arī sevi.

Proti, nepieciešams mācīt gan vienus, gan otrus. Un tad mēs pieradīsim viens otru cienīt, teikt viens otram daudz laba, siltus vārdus. Tas ir pats galvenais. Un uz to viss tiek veidots. Tev ir jāpierod teikt otram patīkamo.

Mums nepieciešams, lai kā nebūtu, nopietnāk attiekties pret to nākotni, kur mēs vēlamies redzēt cilvēci. Un saprast, ka mūs ierobežo dabas rāmji. Taču šajos rāmjos mēs varam padarīts sevi laimīgus.

No TV raidījuma „Jaunumi ar Mihaelu Laitmanu”, 28.01.2021.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed