Atšifrēt dabas tendences

Jautājums: Mūsdienās visa pamatā ir profesionālā apmācība. Taču vērtību ziņā jēgpilnie vai garīguma individuālie orientieri praktiski nekur netiek izmantoti. Kāpēc to nemāca?

Atbilde: Es uzskatu, ka mūsdienās mēs nonākam tādā stāvoklī, ka sākam just dabas izmaiņas. Tomēr jāsaka, ka cilvēce to vēl nav sevī absorbējusi.

Līdz šim mainījās nevis daba, bet atsevišķi tās parametri ļoti šaurās robežās. Taču šodien mēs sākam just, ka mainās pašas dabas izturēšanās pret mums, tās ietekmes jēga un saturs.

Tāpēc mums nepieciešams saprast dziļāk, kāpēc tā mainās un kas ar to notiek. Mēs katru dienu, it kā nokļūstam nedaudz jaunākā vidē un nezinām, ko darīt.

Citiem vārdiem sakot, daba katru dienu mūs ietekmē citādāk, ne tā kā iepriekš. Un tā nav tikai temperatūras, spiediena, mitruma un citu parametru paaugstināšanās vai pazemināšanās, bet gan attieksmes maiņa pret mums. Pagaidām mēs to neuztveram. Taču, ja arī uztveram, tad nezinām, kā pareizi reaģēt. Mēs īsti nesaprotam, kas mums var būt noderīgs, kas kaitīgs un kā vispār būt ar to saistītiem.

Pieņemsim, man bija sava kompānija, un es sapratu, kā man ar viņiem uzvesties, kādēļ mēs sanākam kopā, ko darām, kā strādājam, kā aizpildām brīvo laiku. Un pēkšņi es jūtu, ka viņu attieksme pret mani daudzos aspektos mainās, taču ko ar to darīt es nezinu.

Es viņiem jautāju, taču viņi neko nesaka, un it kā turpina uzvesties kā parasti, bet man dīvainā kārtā šķiet, ka viņi tomēr uzvedas citādāk. Pēkšņi parādās kaut kādas problēmas, taču es nezinu, kāpēc un no kurienes. Viņi it kā nepieprasa nekādas jaunas attiecības, taču tās kaut kā nobriest pašas no sevis. Lūk, kādā stāvoklī mēs pašreiz esam ar dabu.

Es jūtu, ka tas, kā es agrāk rīkojos attiecībā pret sevi, apkārtējo sabiedrību, dabu, vairs nav pietiekoši. Man nepieciešams izvēlēties kādu citu ietekmes mehānismu, citu saziņas valodu ar dabu.

Jāapgūst tādas spējas, lai saprastu, kā atšifrēt dabas tendences, to ietekmi uz mums. Tāpēc, ka daba ir augstākais prāts, augstākā programma, nevis kaut kādi fiziski likumi. Tādēļ cilvēks ar parastajiem maņu orgāniem, ar parastajām prasmēm un spējām nespēj atšifrēt, ko daba no viņa sagaida.

No TV programmas „Vadības iemaņas”, 24.07.2020

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: