Vienota augstākā audzināšanas sistēma

Ja mēs neprasam izlabotas vēlmes, tad Radītājs jebkurā gadījumā mums vēlmes atklāj, taču sabojātas, atbilstoši mūsu sabojātam lūgumam.

It kā bērs prasītu mātei, ko nevajadzīgu un pat nedaudz kaitīgu. Un viņa bērnam no tā, ko viņš prasa, dod tikai nedaudz, lai viņš pārliecinātos, ka viņa lūgums ir nepareizs, slikts un to nepieciešams izlabot.

Šādi māte viņu māca, un tā ir pareiza apmācība. Tāpēc, ka viņa nesaduras pieri pret pieri ar bērnu, kategoriski paziņojot: „Nē, tev to nedrīkst!” Viņa saka: „Tu vēlies to saņemt? Es tev iedošu tikai mazliet, lai tu sajustu, ka tas nav labi un saprastu, ka tev labāks ir tas, ko es tev iesaku”.

Šādā formā māte māca bērnu, ka viņa labāk saprot, kas viņam nes labumu un viņam ir vērts ieklausīties viņas padomos arī nākotnē. Un tad nākošreiz viņš zinās, ko prasīt.

Pacentieties šādi attiekties pret bērniem un paši pret sevi, un tad iemācīsieties un sapratīsiet, kādā viedā pret mums attiecas Radītājs. Tas viss jums atvērsies kā vienota augstākā audzināšanas sistēma, kuru Radītājs izmanto mūsu audzināšanai. Tora ir paredzēta tam, lai no mums izaudzinātu cildenus, mūžīgus, pilnīgus radījumus un galvenais apvienotus.

No nodarbības par tēmu, „Berešit”, 13.10.2020.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: