Kabalas grupas mērķis, 10. daļa

Ar ko kabalas principi atšķiras no psiholoģijas?

Replika: Kā darba principi kabalas grupā atšķiras no psiholoģijas? Tas taču ir ļoti līdzīgi. Pieņemsim, es uzskatu jūs par gudru cilvēku un, lai kaut ko saņemtu no jums, man, dabiski, nepieciešams jūs paaugstināt. Ja es uzskatīšu, ka esmu gudrāks par jums, es neko nesaņemšu. Vai tad tā nav psiholoģija?

Atbilde: Tā nav psiholoģija tāpēc, ka mūsu kustībā uz grupu, uz vienotību, uz apvienošanos mēs, pēc kabalistu noteiktas metodes, cenšamies piesaistīt augstāko spēku, dēvētu Radītājs. Tādā veidā mēs paceļamies virs psiholoģijas.

Mums nav darīšanas ar cilvēka psiholoģiskām īpašībām, bet vēlamies, lai uz šīm īpašībām un uz pašu cilvēku sāktu iedarboties augstākais spēks, augstākā gaisma.

Jautājums: Piemēram, ir princips paaugstināt biedru. Un es cenšos pazemināt sevi. Vai tad tā nav psiholoģija?

Atbilde: Tās visas ir psiholoģiskas darbības, bet, cenšoties pazemināt sevi, es iekļaujos biedros un tādā veidā mēs izveidojam sistēmu, kura ir līdzīga augstākajai gaismai. Viss ir atkarīgs no mūsu nodoma: uz ko mēs tiecamies, kādēļ mēs to darām.

Replika: Iznāk, ka psiholoģijā sevis pazemināšana un kāda cita paaugstināšana notiek, lai, pieņemsim, pats labāk justos. Taču šeit – tādēļ, lai atklātu Radītāju. Tas ir, atšķirība ir tikai mērķī, kaut arī ārējie paņēmieni līdzīgi.

Atbilde: Dabiski. Mērķis nosaka visu.

Turpinājums sekos…

No TV programmas „Kabalas pamati”, 06.03.2019.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: