Dzīvība un nāve, 3. daļa

Dzīvība un nāve no kabalas viedokļa.

Jautājums: Tūkstošiem gadu civilizācijas attīstības laikā bijis milzīgs daudzums visdažādāko ticējumu. Apbrīnojami, bet fakts, ka praktiski visos ticējumos tika runāts par dzīvi pēc nāves. Un visi tam tic. Ko par to saka kabala?

Atbilde: Kabala vēsta par to, ka dzīve ir nevis mūsu olbaltumvielu ķermeņa esamība un nāve, bet piepildījums ar augstāko spēku, neatkarīgi no tā, kādos stāvokļos atrodas mūsu ķermenis.

Citiem vārdiem, mums ir iespēja gūt vēlēšanos dot – ārpus sevis, izejot no sevis, no sava egoisma. Kad cilvēks iziet no sevis un vēlas piepildīt citus, tad šajā stāvoklī viņš saņem piepildījumu no augšienes tāpēc, lai to novadītu uz citiem. Tieši šis piepildījums, kurš no augšienes nāk caur viņu uz pārējiem, ir dzīvība.

Par dzīvību dēvē manu vēlēšanos piepildīt kādu ārpus manis. Praktiski visus! Ja es šādā veidā attiecos pret citiem, caur viņiem – pie Radītāju, tad caur mani iet milzīga gaisma un šo mani piepildošo gaismu dēvē par dzīvību.

Jautājums: Tad kas ir nāve?

Atbilde: Garīgajā pasaulē nāve ir kritiens no atdeves stāvokļa saņemšanas stāvoklī. Tas ir, vēlēšanās saņemt savā labā, ieslēgt visu baudījumu sevī – tieši tā ir garīgā nāve.

Jautājums: Iznāk, ja mēs tagad atrodamies saņemšanas vēlmē, tātad esam miruši no garīgās pasaules viedokļa?

Atbilde: No garīgā viedokļa, nevis miruši, mēs vispār neeksistējam.

Jautājums: Tas ir, garīgajā pasaulē cilvēks pats nosaka, dzīvs viņš vai miris?

Atbilde: Jā. Ja viņš bija sasniedzis dzīvības stāvokli un pēc tam šī īpašība no viņa atkrīt un gaisma izzūd, tad viņš saka: „Tagad es atrodos nāves stāvoklī”.

Taču pagaidām mēs neatrodamies ne tajā, ne tajā. Attiecībā pret garīgajiem stāvokļiem mēs skaitāmies dzīvnieki, nevis cilvēki.

Jautājums: Vai var teikt, ka mēs eksistējam potenciālā?

Atbilde: Jā. Mēs varam sasniegt garīgo līmeni un kļūt par cilvēkiem, taču pagaidām mūsos tā nav.

Jautājums: Kāda ir nāves garīgā sakne?

Atbilde: Pāreja uz citu stāvokli. Taču tā nav nāve. Patiesībā nāves nav. Par nāvi mēs uzskatām atdeves īpašības, kas ir Radītāja daba, neesamību. Taču, kad tā mūsos parādās, mēs to dēvējam par dzīvību.

Turpinājums sekos…

No TV programmas „Kabalas pamati”, 14.01.2019.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed