Dzīvība un nāve, 1. daļa

Kas atrodas dzīvības pamatā?

Jautājums: Vecajā padomju enciklopēdiskajā vārdnīcā ir dota šāda dzīvības definīcija: “Tā ir matērijas eksistences forma, dabiski radusies noteiktos apstākļos tās attīstības procesā. Dzīvie objekti atšķiras no nedzīvajiem ar vielmaiņu, uzbudināmību, spēju vairoties, augt, dažāda veida kustību, pielāgošanos videi.”

Vai jūs, kabalists būdams, piekrītat šādai dzīvības definīcijai?

Atbilde: Ja mēs runājam par olbaltumu matērijas eksistences formu, par to, kā radās dzīvība un kā tā attīstījās miljardiem gadu garumā – dabiski, ka tas ir pareizi.

Dzīvība ir viens no iespējamiem matērijas pastāvēšanas veidiem. Mūsu pasaulē tā ir olbaltumu matērija, jo mēs runājam par organisma dzīvniecisko eksistenci. Taču ir pilnīgi iespējams, ka tā var tikt celta arī uz citiem pamatiem.

Jautājums: Kas atrodas dzīvības pamatā?

Atbilde: Dzīvības pamatā atrodas spēks, kurš attīsta jebkuru matēriju, lai tā sagrābtu, uzsūktu, absorbētu apkārtējo vidi sevis tālākai attīstībai. Tas ir, attīstība pati par sevi ir dzīves mērķis. Taču, tā kā šī attīstība nevar būt nepārtraukta un bezgalīga, to pārtrauc individuālas nāves. Tomēr tā jebkurā gadījumā nepārtraukti virzās uz priekšu.

Jautājums: Kas atšķir dzīvo matēriju no nedzīvās?

Atbilde: Tikai vēlme realizēt sevi nākamajā, augstākā līmenī.

Turpinājums sekos…

No TV programmas „Kabalas pamati”, 14.01.2019.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: