Ģimene un laulība, 10. daļa

Viens risinājums visu veidu problēmām

Jautājums: Kas kabalā sacīts par tādām parādībām ģimenē kā greizsirdība, laulības pārkāpšana? Kā pret to izturēties?

Atbilde: Tas ir dabiski, jo mēs esam dzīvnieki un, kaut kādā mērā, cilvēki. Taču, ja mūsu augstākā saikne noteiks visu pārējo, tad nebūs nekādu problēmu, mēs vienmēr viens otru sapratīsim.

Taču tagad viss pamatojas uz iebiedēšanu gan no vīra, gan no sievas puses: es šķiršos, lūk, policija, lūk, tiesas un viss pārējais. Tiek lietota fiziska iespaidošana utt. No tādām kroplībām nepieciešams kaut kādā veidā izvairīties.

Taču līdz tam, iekams mēs neesam sasnieguši pilnību un garīgā un materiālā fizisku savienošanu, dabiski, visas šīs problēmas turpināsies. Un arī tiem, kuri studē kabalu, izlabo sevi, šo problēmu nebūs mazāk, bet pat vēl vairāk nekā citiem.

Replika: Tas ir, jums ir viens risinājums visu veidu problēmām: izzināt Radītāju. Kad Viņš atklāsies, viss kļūs skaidrs.

Atbilde: Mēs redzam pat pēc mūsu pasaules, ka nekas cits nepaliek.

Replika: Jā, bet tas prasa laiku.

Atbilde: Nav svarīgi, vajag taču kaut ko darīt, nevis turpināt šo evolūciju, kura ved uz nekurieni.

Jautājums: Vai kabala sniedz kādus risinājumus?

Atbilde: Jāsāk strādāt, pastāvīgi izglītoties, saprast, kādi mēs esam. Es esmu dzīvnieks, taču, ja nodarbošos ar kabalu, varbūt pēc kāda laika kļūšu vēl lielāks dzīvnieks. Kā teikts: „Tas, kurš palielina zināšanas, vairo bēdas”.

Cilvēka egoisms aug, un viņš, iespējams, pat nav spējīgs tikt ar sevi galā. Viņš saprot savas problēmas, taču neko nespēj ar to izdarīt. Viņš tās izlabo garīgā līmenī, taču varbūt krīt egoistiskā, pasaulīgā līmenī. Taču tas viss ir ceļš, neko nepadarīsi.

Replika: Jūs sakāt: censties, mēģināt, pielikt pūles.

Atbilde: Tas arī ir evolūcijas ceļš. Paskatieties, kā viss notiek: parādās kaut kāds indivīds – krīt, pazūd; pēc tam otrs parādās un pazūd, trešais utt. Tāds ir evolūcijas ceļš. Mēs nedarām neko jaunu mūsu kabalas ceļā, tikai paātrinām laiku. Un tāpēc mūsu dzīve paiet tādos līkločos.

No TV programmas „Kabalas pamati”, 01.01.2019

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: