Ģimene un laulība, 9. daļa

Kurš ģimenē galvenais?

Jautājums: Kuram ģimenē jābūt galvenajam?

Atbilde: Galvenajam ģimenē jābūt tam, kurš pa vidu starp vīru un sievu – tam, kuru dēvē par „Radītāju”. Vīrs un sieva – Radītājs starp viņiem, un Viņš galvenais.

Jautājums: Bet līdz tam, kad Viņš izpaužas, kuram jābūt galvenajam?

Atbilde: Kā tu vari noteikt, kurš galvenais? Kāpēc vispār jābūt galvenajam? Jābūt ievirzei uz sadraudzību, sadarbību, apvienošanos, savstarpēju iesaistīšanos.

Mums jāsasniedz stāvoklis, kad mēs visu saprotam bez vārdiem, atbalstām viens otru un komunicējam domās. Mēs varam vispār nesarunāties, kā parasti sieva pārmet vīram: „Tu ar mani nerunā”. Vīrietis ir pieradis vairāk klusēt, sieviete vairāk runāt.

Taču patiesībā pats labākais stāvoklis, kad viņiem nav nepieciešama nekāda saskarsme, pat taktīla. Viņi vienkārši sajūt viens otru kā vienu organismu.

Un tā es izjūtu savu partneri, savus bērnus, savu ģimeni. Tāpēc ir teikts: „Cilvēka sieva kā viņa ķermenis”. Tik ļoti iespējams just vienam otru.

Jautājums: Tāpēc, lai pa īstam izzinātu Radītāju, nepieciešams svešu cilvēku izjust kā pašu tuvāko?

Atbilde: Jā. Tāpēc, ka tikai ar ģimenes palīdzību nav iespējams sasniegt saikni ar Radītāju.

Jautājums: Tas ir iespējams, bet šī saikne būs minimāla?

Atbilde: Pat nevaru to iztēloties. Ļoti sarežģīti. Cilvēkam nepieciešams veselīgs egoisms, kas izved viņu „no sevis”.

Viņam nepieciešams tieši tas iekšējais egoisms, kad viņš iztēlojas savu ģimeni vai kādus citus cilvēkus kā tuviniekus, lai būtu atšķirība starp vieniem un otriem, ārējiem un iekšējiem. Un tad viņš varēs orientēties, veidot sevī visus iespējamos saskarsmes modeļus ar citiem un šādā veidā virzīties uz priekšu.

No TV programmas „Kabalas pamati”, 01.01.2019

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: