Pasaule – realitāte vai ilūzija? 11. daļa

Apgūt izzināšanas zinātni

Jautājums: Vai ir pareizi sacīt, ka Radītājs ir bezgalīgs, tāpēc mēs nespējam Viņu definēt? Citādāk mēs Viņu ieliktu rāmjos, kuru Viņam nav.

Atbilde: Lieta tā, ka mums vēl ir pāragri runāt par Radītāju. Mums ir jārunā, nevis par Viņu, bet sevi: kādā mērā mēs varam uzticēties savām jūtām, salīdzināt šodienas un vakardienas zināšanas; mākam analizēt, atklāt, proti, apgūt izzināšanas zinātni.

Izzināšanas sistēma, metodoloģija nav vienkāršas lietas. Kabala mums skaidro, cik ļoti mēs tajā esam ierobežoti. Šī ierobežotība skar ne tikai mūs, bet arī zinātniekus – visus.

Mūsu pasaulē mēs neko nevaram pareizi pateikt par mūsu izzināšanām. Tikai ar kabalas palīdzību, pēc tam, kad pacelsimies augstāk par Binas līmeni.

Bina (avana) ir izzināšana. Kad atrodoties augstāk par šo līmeni, mēs sākam saņemt augstāko gaismu, gaismu Hohma savās vēlmēs, kuras ir altruistiski izlabotas, tas ir, saņemam dēļ atdeves un tajā kļūstam līdzīgi Radītājam, tad atbilstoši līdzībai Viņam mēs varam runāt par izzināšanām, par iespēju tās kontrolēt un kaut kādā veidā savstarpēji salīdzināt. Taču patiesībā tas vēl ir tālu.

Tomēr bez tā mēs maldīsimies un domāsim, ka viens otru saprotam un spējam sevi salīdzināt ar citiem. Tā ir ļoti liela problēma. Tāpēc, kā raksta Grāmata Zoar, cilvēki atrodas absolūtā tumsā. Viņi staigā ar „aizvērtām acīm”, neko neredz un viņiem šķiet, ka viņi eksistē pareizi, un katrs otru māca.

Turpinājums sekos…

No nodarbības krievu valodā, 15.09.2019.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed