Kā attīstīt pacietību?

Jautājums: Kādā viedā cilvēks spēj attīstīt nepieciešamo pacietības mēru?

Atbilde: Tikai pateicoties mērķa svarīgumam. Kādēļ esmu dzimis, kāpēc eksistēju? Kāpēc dzīvoju, par ko mirstu? Vai tiešām dzīves jēga ir tajā, lai katrā dzīves mirklī justos komfortabli?

Dabiski, dzīvnieciskais ķermenis uzskata, ka tas ir ļoti svarīgi. Mēs visi tam piekrītam, tāpēc ka šāda ir mūsu daba. Mēs baidāmies sāpju, baidāmies grūtību. Katrs atbilstoši savam mēram, taču tas tā ir. Un mēs neko nespējam padarīt, tāpēc ka mūsu daba ir egoistiska.

Taču, ja es atrodos grupā, un tā stāsta par ceļa svarīgumu, par mērķa svarīgumu dzīvē, un, ja es kaut kādā veidā pieliecu viņu priekšā galvu, nevis to augstu izceļu, tad iespaidojos no viņu mērķa svarīguma, ļaujos viņu iespaidam un tad man parādās spēks iet uz priekšu.

Turklāt ļoti svarīgi nodedzināt pēc sevis visus tiltus. Kad es atradu savu Skolotāju, es “nodedzināju” visu, kas bija pirms tam. Man bija veiksmīgs bizness, viss kas šajā dzīvē nepieciešams. Taču es nekavējoties no tā visa atvadījos, turklāt tā, lai nebūtu atpakaļceļa un es vairs neko nespētu atgriezt atpakaļ. Es pārcēlos pie Skolotāja un tādējādi atvadījos no pagātnes.

Sākās cita dzīve, daudz pieticīgāka, visā daudz ierobežotākā, taču līdzās Skolotājam. Un to jau bija ļoti grūti mainīt.

Atrodoties apkārtējās pasaules un tās negatīvo domu ietekmē, mums arvien vairāk sevi ir jāsaista ar pareizo ceļu, kā jūrnieki sevi piesien pie klāja, lai tos nenoskalotu aiz kuģa borta.

No nodarbības krievu valodā, 13.02.2019.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: