Kad pasaulē izzūd ļaunums

Atbilstoši tam visi šāda veida pasaules labotāji nozudīs no pasaules, taču pasaulē nav ļaunuma. Tas eksistē un atskaita attīstības pakāpienus, kurus nāksies iziet visiem radības elementiem, līdz galīgi nenobriedīs.

Tad sliktās īpašības pārvērtīsies labās un noderīgās, kādas tās jau sākotnēji bija iedomājis Radītājs. Tas ir līdzīgi auglim, kurš karājas koka zaros, kurš gaida un atskaita dienas un mēnešus, kuriem ir jāpaiet, līdz tas sasniegs gatavību, un tad katram cilvēkam atklāsies to garša un saldums. (Bāls Sulams, „Miers pasaulē”)

Viss, kas ir uz Zemes, eksistē pareizi. Radītājs neradīja neko nevajadzīgu, un tas viss eksistēs līdz nonāks līdz savam ideālam stāvoklim.

Mums tikai ir jāsaprot, kā pareizi savstarpēji mijiedarboties, tas ir, pacietīgi laboties, nevis labot katru atsevišķi, tāpēc ka katrā no mums nav ne sliktā, ne labā.

Ir labais un sliktais tikai savstarpējā vienotībā starp mums! Tas kas traucē vienotībai tiek dēvēts par sliktu, kas palīdz – par labu. Taču par jeb kādu īpašību cilvēkā mēs nevaram sacīt vai tā ir laba, vai slikta. Tāpēc, ka šīs īpašības tiek mērītas ar iespēju tās izmantot, lai apvienotos grupā.

No nodarbības krievu valodā, 07.07.2019.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed