Cīņa pašam ar sevi

Kurš patiesi vēlas sasniegt darbu Radītāja labā, lai saliedētos ar Viņu īpašību līdzībā, nonāktu Radītāja pilī, tas uzreiz nesaņem šādu iespēju. Viņu pārbauda, iespējams, viņā ir citas vēlmes, izņemot vēlmi saliedēties ar Radītāju.

Kādā veidā pārbauda cilvēku, ka viņā ir tikai viena vēlme? Viņam rada traucējumus veidā, ka dod viņam nepiederošas domas un sūta viņam nepiederošus cilvēkus, lai traucētu, lai viņš pamestu savu ceļu un ietu dzīvē kā visi. (Bāls Sulams, „Šamati”, 70. raksts)

Bāls Sulams raksta, ka dabā viss tiek izzināts sadursmē. Dzīve ir cīņa, tikai nevis ar kādu vai kaut ko, bet pašam ar sevi. Ja cilvēks to saprot pareizi, tad viss rit normāli.

Viss ir atkarīgs no tā, kā tam noskaņoties, saprast, ka pasaulē valda divi spēki: saņemšana un atdeve. Saņemšanas spēks ir mūsu milzīgais egoisms. Taču atdeves spēks mūsos nav. Mums tas pakāpeniski ir jāattīsta. Tas nav vienkārši.

Tāpēc mums nepieciešams kaut kādā veidā mijiedarboties grupā, cenšoties savstarpēji tuvoties. Mēs to nevēlamies. Tieši šajā punktā, kad es jūtu, ka nevēlos, taču ar varu sevi grūžu uz tuvošanos ar biedriem, man ir jāvēršas pie Radītāja un jāprasa Viņam dot man iespēju to vēlēties. Ja es neaizeju no cīņas, taču šādā veidā sevi tajā notveru, es spēju sasniegt līdzsvaru vidējā līnijā.

Jautājums: Kas ir nepiederošas domas?

Atbilde: Tās ir jebkuras domas, kuras nav virzītas uz saliedētību ar Radītāju, uz līdzību ar Viņu, uz atdeves īpašību.

No nodarbības krievu valodā, 16.12.2018.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed