Skolotājs–ceļvedis

Jautājums: Kas kabalas zinātnē ir skolotājs? Ar ko viņš principiāli atšķiras no kvantu fizikas skolotāja vai cīņas mākslu trenere?

Atbilde: Lieta tā, ka kabalas zinātnē nepieciešams sekot skolotājam „aizvērtām acīm” daudzu gadu garumā. Un tas nav pārspīlējums, tāpēc ka ceļš uz garīgo izzināšanu aizņemt 10, 15, 20 gadus.

Kabalas zinātne ir dota uz visu mūžu. Tāpēc, lai pats sāktu sajust garīgo, nepieciešami daudzi gadi. Tāpēc, ka iekams mūsu vēlme, kura ir ļoti dziļi savā egoismā, sāks pareizi reaģēt, iekams tās niecīgās daļiņas sāk slāni pa slānim mainīties, paiet ilgs laiks.

Un tikai, kad vairākums šo slāņu iziet vairāk vai mazāk pareizu labošanu, cilvēkā sāks parādīties sajūta atbilstoša tam, kā tas ir aprakstīts kabalas avotos.

Tāpēc nepieciešama kabalas grāmatu lasīšana, kad es cenšos kaut kā ietērpties augstākajos tēlos, analizēju, kas slēpjas aiz garīgiem terminiem, kādas domas un jūtas tiem manī ir jārada – tam visam ir nepieciešama milzīga enerģija, milzīga uzmanība un tas uzreiz neatnāk.

Tikai par to lasot vai klausoties skolotāju un pamazām sākot sajust vēl pat ne augstākās sfēras, bet to, kas notiek manī, man kļūst skaidrs, ka skolotājs mani ved, ka viņš kā ķirurgs iegremdē manī savas rokas un nepārtraukti kaut ko groza, skrūvē, labo un noskaņo.

Šis neticamais atklājums mani noved pie saiknes sapratnes ar viņu. Viņš nav vienkārši skolotājs, viņš ir ceļvedis.

No nodarbības krievu valodā, 07.10.2018.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: